Infofinanciar > Info > Elon Musk a negat zvonurile privind reducerea personalului Twitter! „Compania are aproximativ 2.300 de angajați activi”
Info

Elon Musk a negat zvonurile privind reducerea personalului Twitter! „Compania are aproximativ 2.300 de angajați activi”

Twitter, Sursă foto: Arabian Business
Sursă foto: Arabian Business

Cu ceva timp în urmă au existat zvonuri potrivit cărora la Twitter ar fi rămas doar 1.300 de angajați. De fapt, Twitter are semnificativ mai mulți angajați, a declarat Elon Musk ca răspuns la informațiile publicate anterior despre disponibilizările în masă în curs de desfășurare la Twitter.

Canalul Consumer News and Business Channel (CNBC) a raportat recent că efectivul Twitter s-a redus la aproximativ 1.300 de angajați activi, rămânând mai puțin de 550 de ingineri-cheie cu normă întreagă. Aproximativ 75 dintre cei 1.300 de angajați ai companiei sunt în concediu de odihnă, inclusiv aproximativ 40 de ingineri, se arată în raportul CNBC, citând documente interne.

„Mesajul este greșit. Twitter are aproximativ 2.300 de angajați activi, – a declarat Elon Musk. – Există încă sute de angajați care lucrează în echipa de încredere și securitate, precum și câteva mii de contractori.” De asemenea, Musk a precizat că mai puțin de 10 persoane din celelalte companii ale sale lucrează acum la Twitter însuși – anterior au existat informații potrivit cărora Musk recrutează în mod activ directori de la Tesla și de la celelalte companii ale sale.

Schimbări radicale

Musk a preluat conducerea Twitter în octombrie și a implementat rapid o serie de schimbări radicale la produsele, serviciile și politicile organizației. Compania a oferit căpușa albastră „Verified by Twitter” ca serviciu plătit și a concediat peste 50% dintre angajații săi, scrie Cnbc.

Potrivit unui inginer care a demisionat din companie, pierderea angajaților și reducerea numărului de angajați vor face mai dificilă menținerea fiabilă a serviciului, construind în același timp noi caracteristici.

Această persoană, care a cerut să rămână fără nume în timp ce discuta despre un angajator anterior, a explicat că baza de cod a companiei este masivă și necesită cunoștințe despre diferite platforme și limbaje de programare pentru a menține diferite părți ale Twitter – servicii de publicitate față de cronologia de bază, de exemplu. Seturile de abilități ale inginerilor, au spus ei, nu sunt neapărat transferabile în toate acestea. Și va fi greu să formăm ingineri după ce am pierdut atât de multe cunoștințe instituționale, a adăugat această persoană.