Infofinanciar > Lumea la zi > Bilanțul lui Biden la jumătatea mandatului! Ce note îi acordă americanii
Lumea la zi

Bilanțul lui Biden la jumătatea mandatului! Ce note îi acordă americanii

joe biden jta.org
sursă foto: jta.org

Într-un nou reportaj semnat de cei de la FoxNews, numeroși cetățeni americani din diferite state au evaluat conducerea lui Biden pe mai multe domenii de activitate. Aceste calificative reflectă modul în care această perioadă și-a lăsat amprenta pe locuitorii din SUA, dar mai ales, un semnal de alarmă extrem de important și interesant pentru anul 2024, an electoral în care se va alege din nou președintele țării.

Locuitorii din Austin, de exemplu, au evaluat modul în care președintele Biden a gestionat economia, imigrația, relațiile externe și schimbările climatice în 2022. „În privința economiei, i-aș da lui Joe Biden un F (chivalentul notei 4 în metoda de notare din sistemul românesc n.r.)”, a declarat un cetățean din Nebraska pentru Fox News. „Încă ne confruntăm cu o inflație galopantă. Prețurile noastre la benzină au crescut vertiginos de când a anulat conducta”.

Dar un texan cu mustață groasă nu a fost de acord și i-a acordat lui Biden un B la economie, adică aproximativ nota 8. „Face o treabă bună, menținând lucrurile pe linia de plutire și încercând să-i ajute pe cei care au nevoie”, a declarat acesta pentru Fox News.

Ce a făcut Biden, mai exact

Imediat după preluarea mandatului, Biden a anulat o autorizație federală pentru conducta Keystone XL, cea la care făcea referire primul cetățean intervievat, conductă care ar fi permis transportul a 830.000 de barili de petrol pe zi. Criticii au spus că această măsură a dus la creșterea prețurilor la benzină.

În ceea ce privește imigrația, o americancă din Phoenix, aflaă în vizită la Austin, i-a acordat lui Biden, din nou, un F, nota cea mai slabă. „Suntem în Texas acum. Literalmente, o mie de oameni au venit aici într-o singură zi, acum ceva timp”, a declarat, supărată, ea pentru Fox News. La ce se referă această doamnă? Ei bine, o caravană de migranți formată din peste 1.000 de persoane a trecut ilegal în El Paso, Texas, din Mexic, într-o perioadă de patru ore, pe 11 decembrie, potrivit Texas Tribune. Iar Poliția de Frontieră din El Paso a înregistrat peste 2.150 imigranți ajunși acolo în mod ilegal în fiecare zi în primele două săptămâni din decembrie.

Cu toate acestea, mustăciosul texan de mai devreme i-a dat lui Biden un C sau un D (între 6 și 7), indecis fiind, la capitolul imigrație. „Chiar nu este vina lui. Este o problemă generațională care va dura mult timp pentru a fi corectată”, este el de părere.

Biden și lumea

Între timp, Nebraskanul, primul american din acest text, i-a dat lui Biden un F și la capitolul relații externe: „Am dat un fel de cec în alb războiului din Ucraina”, a declarat el pentru Fox News. „Nu ar trebui să dăm oamenilor bani pentru a se angaja în războaie în care s-ar putea să nu avem cu adevărat un interes”. Administrația Biden a trimis aproape 20 de miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei de când a început războiul acesteia cu Rusia. Președintele SUA a declarat că acum Ucraina ar trebui să fie capabilă să își apere suveranitatea de agresiunea Rusiei.

O cetățeană din Austin a fost de acord cu părerea anterioară, acordându-i președintelui un D la relații externe: „El nu prezintă Statele Unite întregii lumi într-o lumină pozitivă”, a declarat aceasta ea.

„Climatologul” Biden

Cei de la FoxNews au fost curioși să afle din partea americanilor și cum văd aceștia problematica climei din prezent, dar și cum a reușit să gestioneze Joe Biden această situație. Astfel, o femeie i-a acordat lui Biden un C în privința schimbărilor climatice. „Nu am auzit nimic despre ce măsuri reale sau despre ce planuri are Biden de gând să le pună înaplicare”, a spus aceasta.

„Am traversat o evoluție semnificativă în ceea ce privește tehnologia, iar asta pentru a face ca Statele Unite să fie un stat curat. Asta în timp ce Biden susține economia Chinei, una dintre cele mai murdare țări în ceea ce privește clima din întreaga lume”, a declarat rezidentul din Austin pentru Fox News.

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.