Infofinanciar > Lumea la zi > Joe Biden îi avertizează pe americani cu privire la vremea extremă! „Este periculos și amenințător”
Lumea la zi

Joe Biden îi avertizează pe americani cu privire la vremea extremă! „Este periculos și amenințător”

vreme sua sursa: ABC News
sursa: ABC News

Președintele SUA, Joe Biden, îi îndeamnă pe cetățenii americani să țină cont de avertismentele de vreme extremă a autorităților locale, zăpada și temperaturile scăzute deplasându-se spre America chiar în preajma Crăciunului. 

Președintele SUA, i-a îndemnat pe americani să dea dovadă de prudență în acest weekend de sărbători, în condițiile în care temperaturile scăzute și ninsorile abundente afectează mari porțiuni din țară. 

Furtuna este periculoasă și amenință deplasarea de Crăciun 

Vorbind joi de la Casa Albă, Biden a declarat că toți cei care plănuiesc să călătorească pentru sărbătoarea Crăciunului ar trebui să o facă imediat, deoarece furtuna masivă de iarnă ar putea complica călătoriile și le-ar putea face mai riscante. „Este periculos și amenințător”, a spus președintele. „Este o vreme cu adevărat foarte serioasă și merge din Oklahoma până în Wyoming și Maine, … așa că încurajez pe toată lumea să țină cont de avertismentele locale”. 

Temperaturile au început deja să scadă în Statele Unite. Serviciul Național de Meteorologie (NWS) a anunțat că în zona centrală a High Plains, o regiune care include porțiuni din statele din vestul și vestul mijlociu al țării, a scăzut cu aproximativ 10C (50F) în decurs de câteva ore. Aproximativ 135 de milioane de persoane, adică 40% din populația SUA, se află sub incidența unor avize de răcire a vântului. Alte părți ale țării, cum ar fi regiunea Marilor Lacuri, din nordul Americii, se confruntă cu vânt intens și condiții de viscol. Este de așteptat să se dezvolte un fenomen meteorologic cunoscut sub numele de ciclon bombă din cauza „adâncirii bruște a acestui sistem de presiune scăzută”, a precizat NWS. 

Furtunile prezintă un pericol pentru oamenii fără adăpost 

Furtuna reprezintă un risc deosebit pentru grupurile vulnerabile, cum ar fi persoanele în vârstă și cele care trăiesc fără adăpost. În orașul El Paso din sudul Texasului și dincolo de graniță, în Ciudad Juarez, Mexic, migranții și refugiații care speră să ceară azil în SUA au dormit afară sau au încercat să găsească paturi în adăposturi. 

Unele adăposturi din zona Detroit au fost deja la capacitate maximă. The Detroit News a raportat că cele 140 de paturi de la COTS, un adăpost destinat exclusiv familiilor din oraș, erau pline. Totuși, unitatea speră să facă loc și pentru alții, a declarat miercuri pentru ziar purtătorul de cuvânt Aisha Morrell-Ferguson. 

„Nu trimitem pe nimeni înapoi în acest frig”, a spus Morrell-Ferguson. „Nu contează dacă va trebui să scoatem saltele pneumatice. Facem tot ce putem, căutăm spații alternative pentru a susține nevoile care pot apărea”. 

Circulația avioanelor ar putea fi oprită 

Vremea rea coincide cu ceea ce este, de obicei, una dintre cele mai aglomerate perioade de călătorie din SUA. Milioane de oameni zboară cu avionul, conduc și folosesc alte mijloace de transport pentru a-și vizita prietenii și familia în weekendul de Crăciun. 

Asociația Americană a Automobilului a prezis că aproape 113 milioane de persoane vor călători la cel puțin 80 km de casele lor de sărbători, iar șase la sută dintre acestea se așteaptă să călătorească cu avionul. Peste 1.830 de zboruri americane au fost anulate joi, iar alte 900 de zboruri pentru vineri au fost oprite, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware. Autoritățile și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea unor pene de curent și au spus că oamenii ar trebui să își reconsidere planurile de călătorie dacă este posibil. 

„Acest eveniment ar putea pune viața în pericol dacă sunteți blocați cu temperaturi ale vântului între 30 și 45 de grade sub zero”, potrivit unei postări online a Serviciului Național de Meteorologie din Minnesota, unde oficiali din domeniul transporturilor și al patrulării au raportat zeci de accidente și vehicule scoase de pe șosele, conform Aljazeera. La momentul actual, în Minnesota sunt în jur de -20 de grade Celsius. 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.