Infofinanciar > Lumea la zi > Banii chinezilor și familia Biden. Un mister bine îngropat de Casa Albă
Lumea la zi

Banii chinezilor și familia Biden. Un mister bine îngropat de Casa Albă

joe biden, președintele statelor unite ale americii (sursă foto: commondreams.org)
Sursă foto: commondreams.org

Spre deosebire de multe „bombe” din timpul administrației Trump, ultima poveste potențial bombă de la Washington, care l-ar putea implica pe președintele Biden, nu se bazează pe „surse apropiate Casei Albe” sau pe „un oficial neidentificat al administrației”, ci, mai degrabă, pe chitanțe. Acest articol de opinie îi aparține lui Joe Concha și a fost publicat în The Hill.

Chitanțe de înregistrări bancare

Iată ce au descoperit recent republicanii din Camera Reprezentanților, potrivit președintelui Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților, James Comer (R-Ky.):

„Pe parcursul mai multor ani, membrii familiei Biden și companiile lor au primit plăți de peste 1,3 milioane de dolari din conturi legate de asociatul lor, Rob Walker”, se arată în declarația din 16 martie. „Cea mai mare parte a acestor bani a venit ca urmare a unei telegrame de la o companie energetică chineză și a ajuns nu numai la Hunter și James Biden, ci și la Hallie Biden și la un «Biden» necunoscut. Nu este clar ce servicii au fost furnizate pentru a obține această sumă exorbitantă de bani”.

Pentru a desluși acest lucru, Hunter Biden, fiul președintelui, este deja sub investigație federală în legătură cu afacerile sale financiare. Dar aceasta este o poveste proaspătă și potențial scandaloasă.

Ce servicii a furnizat Hunter Biden unei companii energetice chinezești care a justificat ca el să primească mai mult de 500.000 de dolari între martie și mai 2017? Ce servicii a furnizat fratele președintelui, James Biden, pentru a justifica 360.000 de dolari între martie și mai 2017?

Și cel mai mult, ce servicii a prestat Hallie Biden, nora președintelui, consilier de orientare la o școală privată, care a justificat să primească 25.000 de dolari în perioada respectivă?

Și, în cele din urmă, a existat o plată de 80.000 de dolari către ceea ce registrele bancare arată doar ca fiind un „Biden necunoscut”. Fostul asociat de afaceri al lui Hunter Biden, Tony Bobulinski, a declarat oficial că 10% din profiturile din trecut au ajuns la „tipul cel mare”. Bobulinski a afirmat, de asemenea, că Joe Biden era acel tip, deși acesta nu a fost legat de către reprezentantul Comer de plățile nou descoperite.

Când a fost întrebat în cele din urmă despre plăți, președintele Biden a spus că acestea nu au avut loc niciodată. Reporterii nu au adresat nicio întrebare suplimentară și nu au subliniat că republicanii din Camera Reprezentanților spun că au înregistrări bancare care par să sugereze o poveste diferită. Iar când secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a fost întrebată despre presupusele plăți chinezești ale familiei Biden, a refuzat să răspundă, lăsând să se înțeleagă unui reporter de la Casa Albă că acuzațiile sunt o minciună.

Biden ascuns, Trump la vedere

Așadar, există o poveste potențială aici, poate chiar una uriașă? Să spunem doar că, dacă această poveste ar fi fost despre familia Trump și nu despre familia Biden, aproape toți reporterii din Washington ar fi urmărit-o, având în vedere urmele de documente, sursa chineză a onorariilor de milioane de dolari plătite și ambiguitatea serviciilor furnizate.

Dar acest lucru nu se întâmplă.

Povestea cu dosarele bancare ale lui Biden a apărut joi, 16 martie. S-ar fi crezut că ar fi justificat un segment sau două în emisiunile politice de duminică dimineața. Povestea principală a fost, desigur, potențiala punere sub acuzare a fostului președinte Trump. Dar aceste programe au fiecare o oră de emisie; ambele povești ar fi putut fi acoperite.

O trecere în revistă a emisiunilor „This Week” de pe ABC, „Face the Nation” de pe CBS, „Meet the Press” de pe NBC și „State of the Union” de pe CNN a constatat că aceste emisiuni au dedicat mai mult de 46 de minute potențialei inculpări a lui Trump. În contrast cu povestea cu înregistrările bancare ale lui Biden, care nu a primit nicio acoperire în aceste emisiuni, o tăcere completă.

Asta este ceea ce observatorii media numesc prejudecata omisiunii, atunci când organizațiile de știri ignoră o știre demnă de atenție.

Povestea Biden-China contează din mai multe motive, nu în ultimul rând pentru că China este considerată din ce în ce mai mult atât de republicani, cât și de democrați ca fiind adversarul numărul unu al Americii. Abordarea noastră față de China nu a fost niciodată mai importantă, fie că este vorba despre securitatea națională, drepturile omului, comerț, economie sau tehnologie. Iar în privința unora dintre aceste probleme, președintele Biden nu a părut atât de dur pe cât trebuie să fie, cel mai recent, apărând într-un videoclip TikTok într-un moment în care compania de social media este investigată pentru legăturile sale raportate cu Partidul Comunist Chinez, conform thehill.com.

Poate că numai după publicarea mai multor dovezi, pe care reprezentantul Comer insistă că urmează să le primească, cele mai multe organizații media majore vor acorda poveștii despre dosarul bancar Biden-China măcar o parte din atenția pe care o merită.

Însă, pe baza a ceea ce am văzut în ultimii doi ani, sau chiar și doar în ultimele două săptămâni, nu vă țineți respirația