Infofinanciar > Lumea la zi > Azi în istorie, 11 decembrie: Se înființează UNICEF
Lumea la zi

Azi în istorie, 11 decembrie: Se înființează UNICEF

unicef (sursă foto: dreamstime)
sursă foto: dreamstime

Acum 77 de ani, UNICEF a fost înființat de către Națiunile Unite. Acest organism a fost înființat ca un fond de urgență pentru a oferi hrană, îmbrăcăminte și îngrijire medicală copiilor afectați de foamete și boli în Europa. Asta la scurt timp după cel de-al Doilea Război Mondial.

Echipa de la UNICEF a câștigat Premiul Nobel pentru Pace în 1965. Pentru că este o organizație care oferă siguranță celor mai vulnerabili cetățeni ai lumii. Până acum, echipele lor de pe teren au îmbunătățit starea de sănătatea și sistemele educațiionale și au protejat copiii în peste 191 de țări.

Agenția a anunțat săptămâna aceasta că lansează o colecție NFT pentru a marca cea de-a 75-a aniversare. De asemenea, lansează și o strânge de fonduri pentru a oferi conexiune la internet pentru fiecare școală din lume, scrie goodnews.org.

Azi în istorie

  • Sa născut (1882) Max Born, un fizician și matematician german care a jucat un rol esențial în dezvoltarea mecanicii cuantice. A câștigat Premiul Nobel pentru Fizică în 1954 pentru „interpretarea sa statistică a funcției de undă”.
  • Filmul fundamental „Guess Who’s Coming to Dinner”, cu Spencer Tracy, Sidney Poitier și Katharine Hepburn, a fost lansat. A stârnit atunci numeroase controverse pe teme rasiale (1967).
  • Peste 150 de țări unite în temeiul Protocolului de la Kyoto au convenit să ia măsuri pentru controlul emisiilor de gaze cu efect de seră (1997)
  • Gerry Adams, din Sinn Fein, a devenit primul aliat al Armatei Republicane Irlandeze care a întâlnit un lider britanic în 76 de ani, discutând cu prim-ministrul Tony Blair (1997)
  • China a aderat la Organizația Mondială a Comerțului (2001)
  • Ziua Tango-ului este sărbătorită în Buenos Aires, Argentina.