Infofinanciar > Lumea la zi > Averea impresionantă lăsată de Silvio Berlusconi! Cine pune mână pe miliardele lui „Il Cavaliere”
Lumea la zi

Averea impresionantă lăsată de Silvio Berlusconi! Cine pune mână pe miliardele lui „Il Cavaliere”

Silvio Berlusconi - Sursa foto: playtech.ro
FOTO: PLAYTECH.RO

Om de afaceri și politician în același timp, Silvio Berlusconi a strâns o avere estimată de revista Forbes la 6,9 miliarde de dolari. „Il Cavaliere” are cinci copii, trei fete și doi băieți care de altfel vor împărți și miliardele fostului premier al Italiei.Magnatul italian a pus bazele imperiului media Fininvest la sfârșitul anilor 70.

A debutat în liga superioară a oamenilor de afaceri spre finalul anilor 60 cu o firmă de construcții, după care a dus compania media pe cele mai înalte culmi ale succesului, companie care s-a transformat într-o mare putere nu doar în Peninsulă, ci la nivel global.

Silvio Berlusconi are cinci copii

Miliardele obținute de-a lungul carierei i-au permis să cumpere în 1986 clubul de fotbal AC Milan pe care l-a salvat de la faliment și l-a propulsat în elita fotbalului european. L-a vândut în 2017 pentru 830 de milioane de euro, însă, Silvio Berlusconi n-a putut sta departe de agitația sportului rege și revine în fotbal ca patron al echipei Monza.

Totodată, Il Cavaliere rămâne în istorie drept unul dintre cei mai prolifici politicieni pe care i-a avut Italia fiind de trei ori prim-ministru. Parcursul lui Berlusconi nu a fost unul constant, în ultimul deceniu revista Forbes a consemnat că averea magnatului italian ba a scăzut ba a urcat. Apogeul, din punct de vedere financiar, a fost atins în 2014 când conturile omului de afaceri însumau 9 miliarde de dolari. Până în 2014, Berlusconi avea să piardă trei miliarde, după care, până în 2018 va recupera aproape 2 miliarde. Din 2018 și până în 2021 pierde alte 3 miliarde, urmând ca averea să i se stabilizeze la 6,9 miliarde.

În topul Forbes cei mai bogați oameni din lume, familia Berlusconi ocupă locul 352. Șef al guvernului italian în patru mandate vreme de peste trei decenii, Berlusconi a fost răpus de leucemie la vârsta de 86 de ani. În istoria sportului rege va fi consemnat ca primul magnat care a investit într-un club de fotbal.

Silvio Berlusconi: ”Eu am învățat Milanul cum să joace fotbal”

„Eu am învățat Milanul cum să joace fotbal. S-a vorbit despre echipa lui Sacchi, Capello, Zaccheroni și Ancelotti, dar aproape niciodată de cea a lui Berlusconi. Sunt atâția ani de când fac echipa, dictez regulile și cumpăr jucători. Milan trebuie să învingă și să convingă printr-un joc frumos, în Italia, Europa și în lume”, se lăuda Berlusconi. Octogenarul a deținut 61% din holdingul Fininvest care, probabil va fi împărțit între cei cinci copii ai săi din cele două căsătorii.

Fiica cea mare, Marina Berlusconi născută în 1966, alături de Pier Silvio au fost cei mai implicați în conducere companiilor pe care le-a deținut de-a lungul timpuluifamilia. Pier Silvio s-a preocupat de bijuteria familiei, compania media, în timp ce Marina, care prezidează Fininvest, a supervizat editura Mondadori. Ceilalți trei copii din cea de-a doua căsătorie, Barbara, Eleonora și Luigi nu au fost atât de implicați în afacerile familei, potrivit hotnews.ro.