Infofinanciar > Lumea la zi > Australian Open oferă mai mulți bani participanților de anul viitor! Simona Halep nu va participa
Lumea la zi

Australian Open oferă mai mulți bani participanților de anul viitor! Simona Halep nu va participa

teren tenis sursa foto dreamstime
sursa foto: dreamstime

Organizatorii Australian Open au anunțat ca premiile pentru ediția din 2023 vor întrece un record, având valoarea totală de 48.3 milioane de euro. Această nouă ediție a Grand Slam din tenisul mondial va avea loc intre 16 si 29 ianuarie 2023.

Ediția din 2023 a Australian Open va avea premii totale mai mari cu 3.4% față de anul anterior, potrivit AFP. Marii câștigători ai turneului de simplu feminin și masculin de la Australian Open din 2023 vor primi câte un cec în valoare de 1.88 milioane de euro. Organizatorii vor oferi, de asemenea, un premiu de 67.400 de euro pentru sportivii care vor fi eliminați în prima rundă a turneului.

Craig Tiley, directorul competiției, a declarat că acest lucru marchează o premieră pentru Australian Open, deoarece premiile totale vor depăși pentru prima dată 100 de milioane de dolari australieni. În ultimii 20 de ani, premiile de la Australian Open au crescut cu 321%.

Ce este Australian Open

Australian Open este un turneu de tenis de Grand Slam care se desfășoară anual în Australia, de obicei la începutul anului. Este unul dintre cele patru turnee de Grand Slam din tenis, alături de Openul Franței, Openul SUA și Openul Britanic.

Turneul Australian Open are loc în orașul Melbourne, capitala statului Victoria, și este găzduit de Melbourne Park, un complex sportiv care include două arena principale: Rod Laver Arena și Margaret Court Arena. Turneul atrage jucători de tenis de top din întreaga lume și este urmărit de milioane de fani din întreaga lume. În plus, Australian Open oferă premii importante tututor jucătorilor, atât pentru câștigarea turneului sau ale anumitor ture, cât și pentru simpla participarea la diversele runde ale competiției.

Simona Halep nu va putea participa la turneu

Simona Halep este singura sportiva din top 20 WTA care nu va participa la Australian Open din cauza unei suspendări provizorii pentru dopaj. Pe tabloul principal de la AO sunt calificate direct cinci sportive din România: Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Patricia Țig (ultimele două cu clasament protejat).

Ashleigh Barty și Rafael Nadal sunt campionii en-titre la Australian Open. Barty a anunțat însă recent că se retrage din tenisul de performanță, în timp ce Nadal este recordmanul titlurilor de Grand Slam din circuitul masculin. Australian Open se dispută în complexul Melbourne Park din 1988 și va avea loc în ianuarie 2022 pentru a 55-a oară în Era Open.

Unde se va juca și cât vor câștiga sportivii

Turneul are loc în Melbourne, Australia și are două arene principale: Rod Laver Arena, care are 14.820 de locuri, și John Cain Arena, care are 10.300 de locuri. celelalte două arene importante de la Australian Open: Margaret Court Arena, care are 7.500 de locuri, și Kia Arena, care are 5.000 de locuri. Toate aceste arene fac parte din complexul Melbourne Park.

Campionul va primi 1.89 milioane de euro, finalistul va primi 1.03 milioane de euro, semifinaliștii vor primi 587.000 de euro, jucătorii care ajung în sferturi vor primi 352.400 de euro, optimiștii vor primi 338.250 de euro, jucătorii care ajung în turul trei vor primi 214.700 de euro, cei care ajung în turul doi vor primi 100.800 de euro, iar jucătorii eliminați în prima rundă vor primi 67.400 de euro, potrivit Hotnews.