Lumea la zi

Australia lasă „ușa deschisă” pentru turiștii ruși! „Sancțiunile vizează Guvernul Rusiei, nu poporul rus”

Australia lasă „ușa deschisă” pentru turiștii ruși! „Sancțiunile vizează Guvernul Rusiei, nu poporul rus”
Credit imagine: thoughtco

Potrivit publicației The Guardian, Australia a anunțat faptul că nu va lua în calcul interzicerea accesului turiștilor ruși pe teritoriul țarii ca parte a sancțiunilor impuse Moscovei.

Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării din Australia, Richard Marles. Vestea a venit în ciuda faptului că Australia a sancționat în repetate rânduri Rusia de la începerea conflictului cu Ucraina.

De asemenea, a furnizat echipamente de apărare și bunuri umanitare Ucrainei, interzicând în același timp exporturile de alumină și minereuri de aluminiu, inclusiv bauxită, către Rusia.

Întrebat dacă Australia va interzice și turiștii ruși, Marles a declarat că sancțiunile vizează guvernul Rusiei, „nu poporul rus în sine”.

„Nu este un lucru pe care îl luăm în considerare în acest moment”, a afirmat Marles pentru postul de televiziune ABC.

Marles a refuzat să se pronunțe dacă Australia va furniza mai multe Bushmasters și alte vehicule protejate Ucrainei, după o cerere recentă a ambasadorului ucrainean în Australia. În luna iulie, Australia a promis 60 de Bushmasters și 28 de vehicule blindate M113AS4 Ucrainei.

Noi restricții din partea SUA

Statele Unite au anunțat joi o nouă rundă de sancțiuni vizând două duzini de oficiali ruși, inclusiv bancheri, un grup paramilitar neonazist și o apropiată a președintelui Vladimir Putin.

„Statele Unite vor continua să ia măsuri ferme pentru a trage Rusia la răspundere pentru crimele sale de război, atrocitățile și agresiunea” din Ucraina, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

Aproximativ 22 de oficiali și entități sunt pe lista neagră a SUA, inclusiv persoane apropiate liderului cecen Ramzan Kadîrov, care a fost deja sancționat, precum și membri de rang înalt ai sistemului bancar rus, inclusiv Vladimir Komlev, care conduce sistemul de plăți Mir.

În același timp, departamentele Trezoreriei și Comerțului interzic toate exporturile de materiale informatice către Rusia și Belarus, pentru a împiedica, potrivit Trezoreriei, eforturile de reconstrucție ale armatei ruse, care a suferit pierderi grele în războiul împotriva Ucrainei, lansat în februarie anul trecut.