Infofinanciar > Vocile afacerilor > Aurelian Ștefan, medicul animalelor fără stăpân! „Am sterilizat împreună cu echipa noastra peste 110.000 de câini și pisici”
Vocile afacerilor

Aurelian Ștefan, medicul animalelor fără stăpân! „Am sterilizat împreună cu echipa noastra peste 110.000 de câini și pisici”

Aurelian Ștefan, medicul animalelor fără stăpân! „Am sterilizat împreună cu echipa noastra peste 110.000 de câini și pisici”
sursa foto arhiva personala

Aurelian Ștefan este fondatorul primului spital veterinar pentru animale fără stăpân, acesta se poate lăuda în lunga sa carieră ca veterinar cu salvarea a sute de vieți. Sub numele de Homeless Animal Hospital, acest loc a fost refugiul animalelor care aveau nevoie de cineva să le îngrijească.

„Spitalul este un proiect care în 2022 a primit un mare cadou  și anume o clădire nouă și ultramoderna în care să își desfășoare activitatea la o scară pe care asociații cu același profil  din multe state balcanice sau din Europa nici măcar nu o visează” susține Aurelian Ștefan

În ziua de astăzi, problema animalelor abandonate în România este una reală și scăpată de sub control. Așa s-au creat proiecte ca Homeless Animal Hospital, care au ca scop reducerea fenomenului. Fondatorul proiectului, Aurelian Ștefan, ne povestește cum a implementat ABC-ul animalelor, practic, una dintre soluțiile acestei probleme.

Despre Animal Birth Control 

Medicul veterinar explică care este, în momentul actual cea mai mare problemă în rândul necuvântătoarelor și ce soluție a găsit acesta pentru ele. „Cel mai mare proiect al vieții mele este Abecedar pentru animale- Animal Birth Control. Animalele nu știu să scrie și nici să citească dar știu să ( se ) înmulțească . În cazul câinilor și pisicilor 1+1= 7 sau 10 și uneori chiar 15 . Așa că Animal Birth Control este despre limitarea înmulțirii necontrolate a câinilor și pisicilor prin sterilizare . În ultimii 20 de ani am sterilizat împreună cu echipa noastră peste 110.000 de câini și pisici. Dacă facem un calcul simplu reiese că milioane de pui nu s-au născut nedoriți . Sunt extrem de mândru și de motivat să continuăm acest proiect zi de zi” explică Ștefan. 

Pentru viitor, Aurelian Ștefan speră la o tehnologizare a spitalului pe care îl conduce unde să poată să facă și mai mult bine. „Prevăd în 10 ani o tehnologizare și digitalizare masivă și un mare avânt al protecției animalelor în societate. Legile vor fi mai puternice și vocea societății în raport cu cauza animalelor va fi mult mai puternică.” susține medicul veterinar.

O astfel de carieră care implică foarte multă responsabilitate poate fi realizată cu multă muncă și dedicare. „În echipa noastră 50 % din medici au sub 30 de ani și le-am oferit din start un loc unde să poată să crească și să capete încredere în ei . Sfatul pe care l-aș oferi este unul singur: caută un loc în care ești lăsat să arăți ce poți și unde să crești împreună cu echipa. În medicina veterinară nu este loc de individualisme. Depinzi enorm de asistenți și de îngrijitorii de animale. Fara ei munca ta ar fi una extrem de epuizantă și burn out-ul s-ar instala rapid” ne dezvăluie Aurelian.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.