Infofinanciar > Info > Brigada Rutieră atenționează șoferii bucureșteni. Restricții de circulație începând din 8 martie într-un pasaj important din Capitală
Info

Brigada Rutieră atenționează șoferii bucureșteni. Restricții de circulație începând din 8 martie într-un pasaj important din Capitală

restricții rutiere in București cu ocazia zilei de 8 martie; sursă foto: infotraficromania.ro
sursa foto: infotraficromania.ro

Brigada Rutieră a Capitalei a venit recent cu o serie de atenționări pentru șoferii din București sau cei care tranzitează cel mai mare oraș al României după ce de miercuri, 8 martie, vor fi impuse restricții de trafic pentru montarea semnalizării rutiere suplimentare la intrările din Pasajul Unirii, devenit în ultimele luni, de când a fost renovat, un adevărat pericol pentru participanții la trafic, mai ales pentru cei cu mașini de mare tonaj.

Ultima tragedie a fost cea din preajma Crăciunului, atunci când un autocar cu turiști greci a fost implicat într-un grav accident în această zonă. Brigada Rutieră anunță astfel restricții de trafic, începând de miercuri, 8 martie, de la ora 10:00, pentru montarea semnalizării rutiere suplimentare la intrare în Pasajul Unirii.

Atenționare pentru șoferii din București

„În vederea instalării sistemelor suplimentare de presemnalizare a înălțimii maxime admise în Pasajul Unirii, începând cu data de 8 martie, ora 10:00, se vor institui restricții de circulație pe benzile adiacente axului Bd. Dimitrie Cantemir, segmentul cuprins între Bd. Mărășești și intrarea/ieșirea din pasaj”, a transmis Brigada Rutieră.

Astfel, polițiștii  le cer șoferilor să circule cu prudenţă, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri, transmite Antena 3.

Conform autorităților din Primăria Sector 4, noi sisteme de semnalizare a înălţimii maxime admise, având în componenţă camere video şi senzori electronici, vor fi montate începând de miercuri la Pasajul Unirii.

Încep lucrările pentru montarea a unor noi sisteme de semnalizare la Pasajul Unirii

„Primele astfel de lucrări se vor realiza pe axul drumului şi vor consta în reconfigurarea zonei mediane a bulevardului Dimitrie Cantemir. Mai exact, pentru început, între sensurile de circulaţie va fi construit un scuar cu o lăţime de aproximativ un metru, ce va avea dublu rol. Pe de-o parte, va separa fluxurile de trafic, iar pe de altă parte, va susţine fundaţiile noilor porţi de semnalizare, precum şi a celei de gabarit”, anunţă primăria într-un comunicat.

În perioada lucrărilor, traficul autovehiculelor la intrarea şi în interiorul pasajului va fi restricţionat parţial, pe una dintre cele două benzi de circulaţie, în ambele sensuri de mers. Sistemele au fost proiectate de către specialişti ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră, fiind avizate de către Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, mai arată oficialii.

Astfel, este vorba despre următoarele sisteme:

– noi porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise, corelate cu senzori electronici de măsurare a înălţimii, camere video şi cu panouri informative de tip LED;

– noi porţi de gabarit, corelate cu noua semnalistică de la sol (înfiinţare de noi scuaruri, benzi de circulaţie cu sisteme rezonatoare şi benzi de circulaţie speciale pentru scoaterea vehiculelor agabaritice din zona dedicată intrării în pasaj).

Senzori și camere video, amplasate la intrarea în pasaj

„Concret, în ceea ce priveşte sistemele ce vor fi implementate la intrarea în Pasajul Unirii de pe bulevardul Dimitrie Cantemir, prima poartă de presemnalizare va fi montată chiar în apropierea intersecţiei cu bulevardul Mărăşeşti, la aproximativ 160 de metri în faţa porţii de gabarit. Această construcţie va fi reprezentată de un cadru metalic de forma literei L întoarsă, va purta semne de limitare a înălţimii maxime admise, precum şi lanţuri atârnate până la 3,5 metri deasupra carosabilului, cu rol de avertizare sonoră de depăşire a gabaritului”, mai arată comunicatul citat.

Primă poartă de presemnalizare va avea în componenţă camere video şi senzori electronici de înregistrare a depăşirii de gabarit, care vor transmite informaţia către cea de-a doua poartă de presemnalizare, ce va fi montată la aproximativ 130 de metri înaintea porţii de gabarit.

Poarta va avea, pe lângă semnele de limitare a înălţimii, panouri electronice de informare, pe care va fi afişat numărul de înmatriculare al vehiculului cu înălţimea mai mare de 3,5 metri, precum şi traseul de urmat de către acesta pentru a ieşi de pe benzile de intrare în pasaj. După primele două porţi va fi montată încă una, cu acelaşi rol de atenţionare în privinţa limitării de înălţime, dotată cu lanţuri, camere video şi senzori, care vor transmite informaţii referitoare la depăşirea înălţimii maxime admise către noua poartă de gabarit, ce va fi montată înainte de intrarea în tunelul rutier, potrivit Antena3.

„Construită din metal, cu rolul fundamental de a opri orice vehicul cu o înălţime mai are de 3,5 metri, aceasta va avea, pe lângă indicatoarele clasice cu inscripţia limitei de înălţime, panouri de afişaj electronic şi semafoare inteligente, care, în baza informaţiilor transmise de senzorii porţilor de presemnalizare, vor afişa culoarea roşie timp de 10 secunde, la detectarea unei depăşiri de gabarit.

În acest interval, şoferul vehiculului agabaritic va fi avertizat vizual prin intermediul panourilor de tip led să nu-şi continue drumul şi să utilizeze banda dedicată ieşirii din zona aferentă intrării în pasaj. Dacă şoferul nu se conformează, vehiculul se va opri propriu zis în poarta de gabarit”, mai arată primăria condusă de Daniel Băluță.

Cât priveşte sensul de intrare în Pasajul Unirii dinspre Piaţa Universităţii către bulevardul Dimitrie Cantemir, pe lângă poarta de gabarit, vor fi montate două porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise, similare celor deja descrise. Sistemul electronic de panouri de avertizare şi semafoare ce va fi montat la cele două intrări în pasaj va putea fi folosit şi în cazul unor eventuale situaţii de urgenţă apărute în interiorul tunelului rutier (incendii, inundaţii, accidente etc).

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.