Infofinanciar > Info > Asociațiile de Părinți răspund legii pe care Ministrul Educației a promulgat-o:„Nu ai cum să te duci în casa unui profesor să verifici!”
Info

Asociațiile de Părinți răspund legii pe care Ministrul Educației a promulgat-o:„Nu ai cum să te duci în casa unui profesor să verifici!”

Asociațiile de Părinți răspund legii pe care Ministrul Educației a promulgat-o:„Nu ai cum să te duci în casa unui profesor să verifici!”
sursa edupedu.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu anunță că prin urmarea legii care a intrat în vigoare, este prevăzut faptul că dascălii nu au voie sa mediteze în particular copiilor cărora le predau la școală. Însă părinții elevilor sunt derutați, deoarece, după cum este declarat „Nu ai cum să te duci în casa unui profesor să verifici dacă face meditații.”

În România, meditațiile școlare sunt la ordinea zilei. Elevii de mici au fost obișnuiți să aibă o continuitate a lecțiilor în particular cu un profesor specializat, desigur, contra cost. Acest lucru, care nu mai este un secret de mult timp, este practicat de 1 din 3 elevi la cel puțin o materie. Cei mai mulți, 80%, se pregătesc la matematică, iar aproximativ o treime iau meditații la limba română sau la limbi străine.

Practica este greu de ținut sub control. Profesorii nu plătesc impozit pe sumele câștigate.

Atât Asociațiile de Părinților, cât și cele ale Elevilor susțin propunerea Ministerului și sunt de părere că profesorii ar trebui să-și facă treaba la clasă, nu în privat, contra cost. Însă, reprezentanții ambelor asociații au rețineri că măsura ar avea succes. Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți: „Nu ai cum să te duci în casa unui profesor să verifici dacă face meditații. ANAF a ieșit și a spus că este nevoie să fiscalizeze și vă spun de ce nu vor să-și facă firmă: în momentul când îți faci firmă și eliberezi o factură este clar că trebuie să treci datele copilului, este clar că face meditații cu elevul de la clasă.”, conform EuropaFm.

Alexia-Crina Lupu, vicepreședinta Asociației Naționale a Elevilor, este de părere că anumite sancțiuni impuse ar ajuta oprirea acestei practici. „În momentul de față avem un act normativ care interzice meditațiile cu elevul de la clasă, însă problema intervine când vorbim despre implementarea acesteia, care lasă de dorit tocmai pentru că prevederile lui sunt foarte vagi, nu există sancțiuni pentru profesorii care adoptă astfel de practici cu elevii de la clasă. Ceea ce e clar e că avem nevoie de o reglementare, iar dacă ordinul în cauză, despre care vorbea ministrul Educației, asta ar face, ar fi bine.”