Infofinanciar > Info > Premieră pe piața de investiții din România. Meta Estate Trust demarează o campanie de crowfunding
Info

Premieră pe piața de investiții din România. Meta Estate Trust demarează o campanie de crowfunding

house
Sursă foto: unsplash.com

Fondul de investiții META Estate Trust, care este o companie holding revoluționară pe piața din România se va lista în perioada următoare pe Bursa de Valori București și va demara o campanie de Crowfunding.

Modelul de business al Meta Estate Trust presupune investiții în segmentul imobiliar, cu un ciclu scurt de rotație a capitalurilor, cu focus pe segmentul rezidențial urban mare.

Acționarii au decis emiterea, în următorii doi ani, a unor serii de obligațiuni în valoare totală de până la 10 milioane de euro. Prin listarea companiei, investitorii se vor bucura de lichiditate și sunt gata să demareze o campanie de crowfunding. În această campanie vor fi introduse proiecte în care holdingul va fi și investitor direct, pentru o garanție suplimentară.

„Vom pune la dispoziția celor interesați de piața imobiliară o alternativă atractivă investițiilor tradiționale ce oferă protecție la inflație în contextul economic actual. Motivele principale pentru care ne dorim listarea sunt accesul la piața de capital pentru a crește rapid activele companiei și a dezvolta noi linii de business. De asemenea, ne dorim să atragem și reținem mai ușor persoane talentate în companie, să generăm lichiditate pentru acționari și să creștem reputația organizației. Avem în vedere ca derularea IPO-ului să aibă loc cât mai curând, ținta noastră fiind luna mai. Modelul de business oferă multă flexibilitate pentru valorificarea noilor oportunități ce se conturează în piață”, a declarat Eugen Voicu, Președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust.

Randament de peste 20% în primul an de activitate

Din Consiliul de Administrație al companiei fac parte nume grele de investitori din imobiliare, energie, transport, HoReCa și piața de capital.

Eugen Voicu, Președinte al CA, are peste 27 de ani de experiență în industria serviciilor financiare și a fost implicat în mai multe domenii, precum administrare fonduri, pensii private, asigurări și leasing.

Ciprian Lăduncă este membru în AmCham, Coaliția pentru Dezvoltarea României, precum și al Asociației Administratorilor independenți, dar și al Aspen Institute România și al Comitetului Director al United Way

Adrian Viman este unul din cei mai cunoscuți executivi din piața locală. A condus Kaufland România timp de 9 ani, după care a preluat mandatul de CEO și Președinte CA al Kaufland Germania.

Ionuț Nicolescu este Președinte și cofondator al SVN România. Are peste 15 ani de experiență în industrie, interval în care a vândut peste 35.000 de unități rezidențiale.

Dragoș Bonea are peste 25 de ani de experiență în antreprenoriat. El este acționarul fondator al grupului Delta Studio, care este cel mai mare jucător pe piața amenajărilor interioare rezidențiale de lux din România.

Investițiile realizate de către Meta Estate Trust sunt distribuite în segmentele rezidențiale de mid-market și upper-market în orașe precum București, Brașov, Constanța, Sibiu sau Iași.

În primul trimestru al anului 2022, compania a realizat un profit brut cumulat de 1.68 milioane de lei cu un randament brut anualizat pentru investițiile realizate  de peste 20%.