Infofinanciar > Info > Locuri noi de muncă până la sfârșitul anului! Ministrul economiei face promisiunea
Info

Locuri noi de muncă până la sfârșitul anului! Ministrul economiei face promisiunea

Florin Spataru
sursa economica.net

Florin Spătaru, Ministru al Economiei a anunțat sâmbătă, că până la finalul anului vor fi înființate peste 2.000 de noi locuri de muncă la noi în țară.

Locurile de muncă despre care se vorbește sunt în industrie. ”Dacă iau în calcul informațiile pe care le-am primit de la potențiali investitori, vor fi cel puțin 2.000 de locuri de muncă noi care vor fi create în sectorul industrial”, a declarat Florin Spătaru, sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3

Florin Spătaru este Ministru al Economiei de mai puțin un an. Acesta are 52 de ani, este din Galaţi, şi are un CV bogat: doctor în economie, absolvent a două facultăţi, dar şi director al şantierelor navale Damen Galaţi şi Mangalia. De asemenea, a absolvit London Business School-Şcoala de Afaceri din Londra.

Social democraţii au decis să-l propună pe Florin Spătaru pentru Ministerul Economiei, la o zi după ce senatorul Marius Humelnicu, a decis să se retragă. Numirea lui Humelnicu, un apropiat al preşedintelui PSD Galaţi, Dan Nica, a stârnit un val de reacţii în spaţiul public, legate de cariera sa pe vremea când era fotbalist. 

Există riscul creșterii șomajului

”Cu forţa de muncă s-ar putea să fie mai rău pentru că ne pândeşte spirala costuri-salarii. Am văzut creşterea salariului mediu cu 10%. În momentul în care ai creștere economica scăzută, ai avut și recesiune în pandemie, nu mai ai substanță economică din care să crești veniturile și nivelul de trai. Creșterea ratei șomajului reflectă inclusiv intrarea pe piaţa muncii a unei părţi de populaţie inactivă. Când vedem cum se duce impactul pe celelalte preţuri, trebuie să acţionăm cu relativă forţă, pentru că vedeţi, pe trimestrul întâi, scorul ajustat a crescut mai mult. Am înţeles şi noi mesajul, mai bem un ceai de tei, pentru că sunt discuţii care nu se mai termină cu inflaţia, care nu fac bine” susține Mugur Isărescu, guvernator BNR.