Infofinanciar > Lumea la zi > Apple scade în vânzări! Piața smartphone-urilor, cifre din ce în ce mai mici
Lumea la zi

Apple scade în vânzări! Piața smartphone-urilor, cifre din ce în ce mai mici

Apple - Sursa foto: antena3.ro
Sursa foto: antena3.ro

Apple a anunțat o scădere a veniturilor totale. Astfel, giganții se află într-un declin masiv față de anii trecuți. Reprezentanții companiei Apple au anunțat rezultatul net de 19,9 miliarde de dolari şi cifra de afaceri de 81,8 miliarde. Acestea sunt sub estimările analiştilor.

Cea mai mare companie din lume după valoarea de piaţă, Apple, a anunţat că veniturile sale totale sunt în scădere cu 1%, la 81,8 miliarde de dolari în trimestrul care s-a încheiat în iunie. În acest context, este a treia scădere consecutivă de la an la an.

Scăderea compensată

Vânzările de telefoane iPhone, au scăzut cu 2,4% în ultimul trimestru, locomotiva care de peste un deceniu trage după ea rezultatele Apple. Aceasta este o scădere ce a întrecut estimările analiștilor. De asemenea, vânzările de computere Mac au scăzut cu 7%, iar cele de tablete iPad au scăzut cu 20%.

Pe de altă parte, scăderea a fost compensată parţial de activităţile în domeniul serviciilor, care includ: magazinul de aplicaţii App Store, platforma de streaming Apple Music sau serviciile de stocare de date în cloud. Divizia este responsabilă în momentul de față pentru mai mult de un sfert. Astfel, 26% din cifra de afaceri a grupului care, iniţial, era bazată în întregime de echipamente informatice, de la Apple II şi până la iPhone.

Directorul general Tim Cook a precizat (în condițiile în care numărul abonamentelor a crescut cu 150 de milioane în ultimele 12 luni) că Apple numără în prezent peste un miliard de abonamente la diferitele sale servicii. Jeremy Goldman, analist la Insider Intelligence, a subliniat faptul că:”Rezultatele Apple demonstrează o evoluţie strategică spre servicii, care devin un element esenţial”.

Statisticile în funție de zonă

Cu toate acestea, este demn de menționat că profitul net a crescut cu 2,3%, la 19,9 miliarde de dolari, cu mult peste estimării. Era vehiculat că acesta va scădea cu 3,6%, la 18,7 miliarde de dolari. De asemenea, profitul pe acţiune a urcat cu 5%, la 1,26 dolari, peste previziunile de 1,20 dolari.

Apple a înregistrat accelerarări ale vânzărilor în China: cu 7,9% față de anul precedent, după ce în trimestrul anterior a înregistrat o contracție. În același timp, vânzările au scăzut în restul Asiei și în Statele Unite. În același timp, Europa s-a menținut. Directorul financiar, Luca Maestri, a subliniat într- conferință de presă privind rezultatele că:”Am scăzut în Statele Unite pentru că piața smartphone-urilor este în scădere de mai multe trimestre”, conform sursei stiri.tvr.ro.