Infofinanciar > Info > Se aplică noi plafoane la energie. Ce se întâmplă cu facturile românilor
Info

Se aplică noi plafoane la energie. Ce se întâmplă cu facturile românilor

energie electrică facturi (sursă foto: tvinfo.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

În curând se vor aplica noi plafoane de preț pentru energie. Având acest lucru în vedere, Sebastian Burduja a explicat ce se va întâmpla cu facturile românilor. „Dacă vor fi necesare ajustări, acestea vor fi luate în considerare la momentul potrivit”.

Conform unor declarații ale ministrului Energiei, facturile pe care românii le primesc fie vor rămâne la fel, fie vor scădea. Acest lucru se va întâmpla după ce se vor aplica noile plafoane de preț la energia electrică și la gaze.

Acesta a fost întrebat de ce nu au fost reduse mai jos. Asta luând în considerare că prețurile din piață sunt mai scăzute. El a explicat că o astfel de acțiune ar putea afecta furnizorii. A adăugat că, în eventualitatea în care ajustări suplimentare ar fi necesare, acestea vor fi luate în considerare la momentul potrivit.

Conform ordonanței, Ministerul Energiei a propus o reducere a valorii de tranzacționare prin Mecanismul de achiziție centralizată de la 450 de lei/MWh la 400 de lei/MWh. De asemenea, s-a propus ca producătorii să vândă gaze cu un preț maxim de 120 de lei/MWh în intervalul cuprins între 1 aprilie 2024 și 31 martie 2025, informează dailybusiness.ro