Infofinanciar > Lumea la zi > Apar noi detalii în cazul avariei cablului de telecomunicații din Marea Baltică
Lumea la zi

Apar noi detalii în cazul avariei cablului de telecomunicații din Marea Baltică

Nord Stream - Marea Baltică, Sursă foto: Realitatea
Sursa foto: arhiva companiei

Estonia crede că avarierea unui cablu de telecomunicații în Marea Baltică, între Suedia și Estonia, are legătură cu avarierea unei conducte și a unui cablu între Estonia și Finlanda, au declarat luni, 23 octombrie, reprezentanții guvernului suedez.

Pe 8 octombrie, o conductă submarină de gaz și un cablu de telecomunicații care leagă Finlanda și Estonia au fost avariate. Anchetatorii finlandezi cred că ar fi putut fi un sabotaj deliberat. Helsinki investighează incidentul cu conducta, în timp ce Tallinn investighează incidentul cu cablul.

Săptămâna trecută, Suedia a declarat că o a treia legătură a fost avariată aproximativ în același timp cu celelalte două.

„S-a confirmat faptul că deteriorarea cablului a fost făcută prin forță externă sau prin manipulare”, a declarat Carl-Oskar Bohlin, ministrul Apărării Civile, într-o declarație.

Bohlin a adăugat că Estonia a evaluat că „deteriorarea gazoductului și a cablului de comunicații dintre Finlanda și Estonia este legată de deteriorarea cablului de comunicații dintre Suedia și Estonia”, informează reuters.com