Infofinanciar > Lumea la zi > Ambasada Cubei, ținta unui atac terorist! Incidentul s-a întâmplat în Washington
Lumea la zi

Ambasada Cubei, ținta unui atac terorist! Incidentul s-a întâmplat în Washington

SUA dolar
Sursa foto: capital

Două cocktailuri Molotov au fost aruncate asupra Ambasadei în noaptea de duminică spre luni, potrivit ministrului cubanez de Externe, Bruno Rodríguez Parrilla.

Niciun membru al personalului ambasadei nu a fost rănit. Poliţiştii ”lucrează la obţinerea mai multor detalii”, a declarat Rodríguez Parrilla pe reţelele de socializare.
Ambasada a emis şi un comunicat. Acolo s-a precizat: „Atac terorist împotriva ambasadei cubaneze din Statele Unite. Personalul ambasadei cubaneze nu a fost rănit”
Cocktailurile Molotov aruncate duminică au reprezentat al doilea atac violent asupra ambasadei din aprilie 2020. Când „un individ a tras mai multe focuri de armă înspre ambasadă folosind o puşcă de asalt”, a declarat Rodríguez Parrilla.
În 2020, un cubanez care a cerut azil în SUA a deschis focul cu o puşcă de tip AK-47 asupra ambasadei cubaneze. Împuşcând cu aproape trei duzini de gloanţe partea din faţă a clădirii. Autorităţile au declarat că bărbatul le-a spus că a deschis focul pentru că a vrut să „îi prindă pe ei înainte ca ei să îl prindă pe el”.