Infofinanciar > Lumea la zi > Anunț pentru proprietarii de Mercedes. Mașinile sunt chemate în service pentru o problemă majoră
Lumea la zi

Anunț pentru proprietarii de Mercedes. Mașinile sunt chemate în service pentru o problemă majoră

Mercedes sursa foto Biziday
Sursa foto: Biziday

Constructorul auto german Mercedes-Benz recheamă în service aproape 1 milion de vehicule mai vechi din întreaga lume. Acest lucru se datorează unei potențiale probleme la sistemul de frânare, conform BBC.

Compania a declarat că va contacta proprietarii deoarece frânele acestora por fi afectate de o așa numită „coroziune avansată”.

Măsura vizează întreaga lume

Această măsură poate afecta un total de 993.407 vehicule. Aproximativ 70.000 dintre ele sunt în Germania.

Mercedes a luat aceeași măsură și anul trecut. A rechemat un număr similar de mașini în soluționarea unei probleme de siguranță cu sistemul de apel de urgență.

Compania susține că vehiculele din ultima rechemare au fost construite între 2004 și 2015. Acestea fac parte din seriile sale de SUV-uri ML și GL și din monovolumele de lux R-Class.

„Am constatat că, la unele dintre aceste vehicule, funcția servofrânei ar putea fi afectată de coroziunea avansată din zona de îmbinare a carcasei”, a declarat Mercedes într-un comunicat.

Ce presupune procesul?

Compania a continuat spunând că va începe imediat rechemare în service. Procesul va implica inspectarea vehiculelor potențial defecte și înlocuirea pieselor, dacă este necesar.

În februarie 2021, Mercedes a chemat peste 1 milion de mașini în service din cauza unui defect al funcției „eCall”. Aceasta alertează serviciile de urgență în caz de accident și transmite locația vehiculului.

Rechemare voluntară

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a spus că producătorul de automobile a emis o rechemare voluntară. Proprietarii vehiculelor au fost avertizați să nu le mai conducă din cauza servofrânelor care ar putea fi corodate. Acest lucru afectează grav capacitatea de frânare și crește riscul unui accident.

Mercedes-Benz SUA a declarat că nu au existat incidente, răniri sau decese din cauza acestei probleme.

Compania a spus că va oferi remorcare gratuită proprietarilor vehiculelor afectate. Dacă este necesară o reparaţie, un dealer Mercedes va ajuta la asigurarea transportului alternativ.

Vehiculele care  nu prezintă o coroziune avansată vor putea fi conduse în continuare fără nicio acțiune ulterioară. Automobilele cu o coroziune mai avansată vor fi supuse unui test suplimentar. Astfel, cele care trec testul vor mai putea fi conduse până la doi ani, însă se vor întoarce pentru a reparație suplimentară. Cele care nu vor trece testul vor suferi o înlocuire a servofrânelor.

NHTSA a spus că, în cazuri rare de coroziune foarte severă „o manevră de frânare deosebit de puternică ar putea provoca daune mecanice la servofrână, prin care legătura dintre pedala de frână şi sistemul de frână s-ar distruge”. Într-un astfel de caz, nu ar fi posibilă încetarea sau oprirea vehiculului prin frâna de serviciu.