Infofinanciar > Lumea la zi > Adio, transmisie manuală! Ce producător de automobile renunță la schimbătorul tradițional
Lumea la zi

Adio, transmisie manuală! Ce producător de automobile renunță la schimbătorul tradițional

Schimbator
Credit imagine: promotor.ro

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunţat miercuri că începând din 2023 va înceta să mai producă vehicule echipate cu cutii de viteze manuale, transmite DPA.

Tranziţia la cutiile de viteze automate se va face pentru fiecare model în parte, atunci când va fi introdusă o nouă generaţie de vehicule, a precizat un purtător de cuvânt al grupului de la Stuttgart.

„Odată cu creşterea electrificării, vedem cum cererea clienţilor migrează spre componentele de electromobilitate, baterii şi sisteme de propulsie electrice”, a precizat purtătorul de cuvânt. În consecinţă, Mercedes-Benz va „înceta, treptat, să mai ofere cutii de viteze manuale”.

În portofoliul actual al Mercedes-Benz, modelele A-Class şi B-Class precum şi CLA sunt în continuare disponibile cu transmisiune manuală.

Trecerea la cutiile de viteze automate ar urma să aibă loc în 2023, dar constructorul auto german nu precizat dat exactă, din motive de competiţie.

Mercedes, trecut și prezent

Mercedes benz este una dintre cele mai cunoscute și prestigioase mărci de automobile premium de pe planetă. Compania a fost declarată în trecut ca fiin a doua cea mai mare producătoare de mașini de lux din lume. Daimler-Benz AG a fost înființată în 28 iunie 1926 când cele două companii, Benz & Cie. și Daimler Motoren Gesellschaft (DMG) au fuzionat.

Fuziunea s-a datorat situației economice dezastruase în care se afla Germania în 1924. Cele două companii rivale au intrat într-o „înțelegere de interese”, care le permitea să producă și să vândă propriile produse în mod independent.

Astăzi, brandul Mercedes-Benz este una dintre cele mai dorite mașini de pa întreaga piață auto la nivel mondial. Aceștia au intrat serios în ultimii doi ani și pe sectorul de sportivitate lansând mai multe modele care să pună piedici concurenței.

Aceștia au împlementat inclusiv modele electrice, care în momentul de față prezintă una dintre cele mai mari autonomii din piață. Marcedes nu este de multă vreme în acest joc al uniunii Europene, însă strategia de viitor a Comisiei i-a obligat cumva să se alinieze către acest trend.