Infofinanciar > Lumea la zi > Un alt ajutor din partea SUA pentru Ucraina! Hackerii americani au susținut țara afectată
Lumea la zi

Un alt ajutor din partea SUA pentru Ucraina! Hackerii americani au susținut țara afectată

Atacuri-cibernetice sursa playtech.ro
sursa playtech.ro

S-au desfășurat operațiuni cibernetice ofensive în sprijinul Ucrainei, care se apără de invazia Rusiei. Comandamentul cibernetic, unitatea de hacking a armatei americane a venit în ajutor, anunță șeful comandamentului.

Cu acestă dezvăluie este prezentat cât de importantă a fost proiectarea puterii în spațiul cibernetic – în sprijinul apărării Ucrainei și pentru a descuraja potențial Rusia să efectueze atacuri cibernetice împotriva infrastructurii SUA – pentru administrația Biden, în timp ce aceasta continuă să evite angajarea directă a Rusiei într-un război de focuri.

„Am desfășurat o serie de operațiuni pe tot spectrul; operațiuni ofensive, defensive și informaționale”, a declarat generalul Paul Nakasone într-un interviu acordat Sky News. Un purtător de cuvânt al comandamentului nu a contestat acuratețea articolului, dar a refuzat să detalieze ce au presupus operațiunile comandamentului în Ucraina.

Recunoaștere publică din partea oficialilor militari americani 

Comentariile lui Nakasone și răspunsul Casei Albe la acestea sugerează că spațiul cibernetic este un domeniu în care administrația Biden se simte confortabil să contracareze Rusia fără teama de escaladare. Președintele Joe Biden s-a angajat să nu se angajeze direct cu Rusia din punct de vedere militar în timpul războiului din Ucraina, atât timp cât SUA și aliații săi nu sunt atacați.

„Nu o vedem ca atare”, a declarat miercuri secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, când a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă acțiunile Comandamentului Cibernetic contrazic promisiunea lui Biden.

În timp ce analiștii au prezentat o serie de teorii, inclusiv îmbunătățiri ale apărării SUA, pentru a explica de ce un astfel de atac nu a avut loc încă, oficialii americani au declarat pentru CNN că teama Rusiei de o escaladare în spațiul cibernetic ar putea fi un factor. Pe de o parte, este posibil ca Moscova să nu vrea să riște represalii la atacurile cibernetice americane care ar putea împiedica operațiunile militare rusești, a declarat pentru CNN un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete de apărare ale SUA.

Rușii au avut deja destule probleme în Ucraina, executând operațiuni militare, „cred că adăugarea oricărui fel de potențial de cibernetică americană în acest amestec… este probabil un factor în calculul lor de decizie”, a spus oficialul, care a vorbit sub protecția anonimatului pentru a putea vorbi sincer despre această problemă sensibilă de securitate națională, conform CNN.