Infofinanciar > Lumea la zi > Ambasadorul rus din Polonia, pătat cu „sângele” nevinovaților ucraineni de Ziua Victoriei
Lumea la zi

Ambasadorul rus din Polonia, pătat cu „sângele” nevinovaților ucraineni de Ziua Victoriei

Ambasador rus
Credit imagine: tv8.md

Este clar că oamenii nu mai suportă situația provocată de Rusia în urma invaziei din Ucraina. O scenă care atestă acest fapt este direct din cimitirul soldaților sovietici din Varșovia. Ambasadorul rus din Polonia s-a izbit de furia oamenilor care s-a acumulat de la începerea bombardamentelor și a primit, putem spune, un “tratament special”

Serghei Andreev, amnasadorul rus din Polonia, a fost atacat de protestatarii anti-război în timp ce voia să depună o coroană de flori la un monument al soldatilor sovietici. Acest lucru s-a întâmplat chiar de Ziua Victoriei.

Protestatarii au folosit vopsea roșie în semn de protest și pentru a arată faptul că toți oficialii ruși sunt pătați cu sângele nevinovatilor uciși în bombardamentele asupra Ucrainei.

Într-o filmare fără sonor difuzată de agenţia de presă rusă RIA Novosti, diplomatul apare cu faţa şi cămaşa pătate cu roşu; la fel sunt surprinse şi alte persoane din jurul său. În spatele lor se văd drapele ucrainene fluturate de manifestanţi.

Rusia a acuzat de mai multe ori „rusofobia” occidentalilor în general şi a polonezilor în special, reaminteşte France Presse. Moscova justifică invazia rusă în Ucraina prin existenţa în această ţară a unui presupus proiect anti-rusesc occidental şi a unui „genocid” al populaţiei rusofone de către „neonaziştii” ucraineni.

Rusia+ Belarus= Love

Pe cealaltă parte, tot de Ziua Victoriei, Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului, a declarat că statul pe care îl conduce va continua să sprijine Rusia prin orice mijloace este posibil și că nu va permite nimănui să rupă relațiile ruso-belaruse.

„Belaruşii nu au dreptul să nu sprijine Rusia. Noi am fost mereu împreună, am fost mereu uniţi. Şi orice aţi face voi (Occidentul), orice săgeţi aţi arunca în direcţia noastră, nu veţi reuşi să ne rupeţi în bucăţi şi să ne dezbinaţi”, a subliniat Lukaşenko.

„Belaruşii nu sunt agresori. Însă, rămânând aliat şi partener strategic al Rusiei frăţeşti, noi o vom sprijini prin toate mijloacele”, a spus liderul din Belarus.