Infofinanciar > Lumea la zi > Alertă de tsunami! Cel mai puternic cutremur din ultimii doi ani
Lumea la zi

Alertă de tsunami! Cel mai puternic cutremur din ultimii doi ani

Taiwanul a fost bine pregătit pentru cutremur.
Sursa foto: stirileprotv.ro

Un puternic cutremur subacvatic cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter a avut loc în apropierea Taiwanului. A generat avertismente de tsunami pentru Taiwan, Okinawa (Japonia) și Filipine.

Aproximativ 26 de clădiri s-au prăbușit, iar 9 persoane au fost rănite pe autostradă. Este cel mai puternic seism în ultimii 25 de ani. Autoritățile taiwaneze se pregătesc pentru replici în următoarele zile, cu magnitudini estimative între 6,5 și 7,0. Patru decese au fost confirmate de Agenția Națională de Pompieri din Taiwan, toate în județul Hualien, în apropierea epicentrului, cu cel puțin 57 de persoane rănite. Alertele de tsunami au fost anulate.

Anumite servicii feroviare din estul Taiwanului au fost suspendate temporar, dar se preconizează că vor fi reluate până la finalul zilei. Cutremurul a cauzat întreruperi masive în alimentarea cu energie electrică, afectând peste 91.000 de locuințe. Taipower Company, compania de electricitate de stat din Taiwan, este activ implicată în remedierea situației, conform digi24.ro.