Infofinanciar > Info > Gunoaie din America pentru magazinele second-hand de la noi
Info

Gunoaie din America pentru magazinele second-hand de la noi

sursa stiridiaspora.ro
sursa stiridiaspora.ro

13Este vorba despre 14.592 de kilograme de articole textile uzate – îmbrăcăminte și încălțăminte, mobilier uzat, mâncare procesata și echipamente electrice și electronice uzate – computere și proiectoare, toate acestea au fost primite miercuri, 11 mai, când a avut loc și controlul autorităților locale în Portul Constanța.

Comisari de la Protecția Consumatorului, polițiști de frontieră și comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, au constatat la acest control fizic neconcordanțe între starea de fapt a mărfurilor și documentele primite printr-un transport naval. „Articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte aflate în container nu erau sortate pe categorii, erau pătate sau murdare. Pentru importul echipamentelor electrice și electronice uzate nu s-au prezentat documente care să ateste funcționarea acestora”, au declarat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

sursa Garda de Mediu Constanta

sursa:Garda de Mediu Constanța

Containerul va fi returnat în Statele Unite ale Americii conform procedurii

Mărfurile urma să fie puse în vânzare pe piața din România însă reprezentanții ANPC au concluzionat că „mărfurile second-hand nu sunt bunuri conforme”, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au dispus interzicerea importului pentru mărfurile second-hand din container, fiind considerate deșeuri.

„Pe cale de consecinţă, conţinutul containerului va fi returnat în ţara de provenienţă, măsură ce va fi pusă în aplicare de organele vamale”, a menţionat Garda de Mediu Constanţa.

Garda de Mediu Constanța prin postarea de pe Facebook pe care a realizat-o informând oamenii despre acest incident susține și campania „Curățăm România!”

„Prin această campanie, dăm un semnal tuturor că ne pasă de țara noastră și că ne pasă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Pe de o parte, avem de a face cu indiferența unora, iar pe de altă parte, avem de a face cu reaua intenție a altora, a celor care aruncă deșeurile în modul acesta. Totodată, venim în sprijinul UAT-urilor,  astfel încât acestea să-și poată deconta parte din cheltuielile pe care le vor efectua în această perioadă de campanie și mă bucur și salut disponibilitatea și discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, cu reprezentanții Asociației Comunelor din România, cu cei ai Asociației Orașelor din România”, a susține Bogdan Balanișcu, secretar de stat în cadrul MMAP.

Campania se derulează cu sprijinul Asociației Comunelor din Romania (ACoR), Asociației Orașelor din România (AOR), Asociației Municipiilor din România (AMR), dar și prin implicarea Companiilor Naționale – CNAIR, CFR și a instituțiilor din subordinea/coordonarea MMAP – AFM, ANAR, RNP-Romsilva, GNM, ANPM, ARBDD.