Infofinanciar > Lumea la zi > AI devine indispensabilă. Una din opt companii germane utilizează sisteme de inteligență artificială
Lumea la zi

AI devine indispensabilă. Una din opt companii germane utilizează sisteme de inteligență artificială

inteligenta artificiala (sursă foto: entrepreneurshipinabox.com)
Foto: facebook.com

Una din opt companii germane utilizează sisteme de inteligență artificială. Aceasta este concluzia unui sondaj publicat de Oficiul Federal de Statistică. Acesta a analizat 80.000 de companii cu cel puțin 10 angajați.

Utilizarea sistemelor de inteligență artificială este preferată în special de companiile mai mari, cu peste 250 de angajați, precizează Oficiul Federal de Statistică.

Una din opt companii nemțești s-a lipit  la AI

Circa 35% dintre ele au adoptat această tehnologie, față de numai 10% dintre companiile mai mici. Cele mai frecvente domenii de aplicare a sistemelor de inteligență artificială sunt contabilitatea, în proporție de 25%, și IT-ul, în proporție de 24%.

Tehnologia AI este însă utilizată și în procesele de producție și servicii – 22% – ori chiar în administrarea companiilor – 20%.

În plus, tehnologiile de inteligență artificială sunt folosite de companii și în servicii de recunoaștere a vocii.

Cam necunoscută

Directorii multor firme admit însă că nu dispun de informații și cunoștințe aprofundate despre utilizarea tehnologiilor de inteligență artificială.

54% dintre companiile care nu utilizează aceste sisteme se declară îngrijorate de compatibilitatea AI-ului cu dispozitivele existente, ori se tem de eventuale consecințe juridice ale utilizării tehnologiei. Katharina Zweig, o renumită expertă în informatică de la Universitatea Tehnică din Kizesloudern, afirmă că oricine vrea să aibă un loc de muncă interesant mâine trebuie să învețe încă de astăzi să se descurce cu inteligența artificială.