Infofinanciar > Lumea la zi > Putin se vrea lider la Inteligența Artificială! Însă Rusia nu e pregătiră
Lumea la zi

Putin se vrea lider la Inteligența Artificială! Însă Rusia nu e pregătiră

putin rusia (sursă foto: Reuters)
sursă foto: Reuters

„Cine va conduce în domeniul inteligenței artificiale va conduce lumea”, a declarat președintele Vladimir Putin în discursul de început al anului școlar 2017. Șase ani mai târziu, în pofida atenției intense din partea conducerii de rang înalt și a investițiilor masive de la bugetul federal și de la întreprinderile de stat, Rusia rămâne în urmă în acest domeniu. Țara este împiedicată de izolarea internațională și de provocările structurale.

Liderii militari, politici și de afaceri de la Moscova au înțeles de mult timp importanța controlului spațiului informațional. Asta pentru a-și asigura controlul asupra puterii. După spaima provocată de „revoluțiile de culoare” alimentate de rețelele de socializare la ușa Rusiei, Moscova și-a dublat aceste eforturi.

Dar, confruntându-se atât cu vânturi frontale intrinseci naturii inteligenței artificiale generative, cât și cu răni profunde, autoprovocate de războiul din Ucraina, fereastra pentru ca Rusia să preia conducerea se închide rapid, scrie The Moscow Times.