Infofinanciar > Lumea la zi > Ai curaj să te pui la rând? Zeci de ani de așteptare pentru crochete din vită Kobe
Lumea la zi

Ai curaj să te pui la rând? Zeci de ani de așteptare pentru crochete din vită Kobe

vita-pe-gratar-sursa-foto-unsplash.com
Sursă foto: unsplash.com

În ziua de astăzi, în industria restaurantelor este o competiție acerbă pentru livrarea mesei în cel mai scurt timp posibil. Nu același lucru se întâmplă și în Takasogo, Japonia, unde perioada de așteptare pentru o porție de crochete de vită Kobe este de 30 de ani!

O măcelărie populară din Japonia, Meat & Delicatessen Asahiya, face crochete crocante din carne de vită din 1918.  Crochetele din carne de vită Kobe sunt delicatese binecunoscute printre gurmanzii japonezi, dar exclusivitatea lor a fost din nou adusă în lumina reflectoarelor recent de un tweet intrigant. Un utilizator Twitter a postat pe rețeaua de socializare un anunț că a primit în sfârșit crochetele din carne de vită Kobe de la Meat & Delicatessen Asahiya, la 9 ani după ce a dat comanda.

Evident, oamenii au fost intrigați de dezvăluirea lui, dar, în scurt timp, alte persoane au început să răspundă la tweet-ul său original și să spună că mai au de așteptat ani de zile pentru a le primi pe ale lor. O persoană susținând că este programat să primească crochetele din carne de vită Kobe în 2052. Deși pare o exagerare, pe site-ul oficial al măcelăriei apare o notificare conform căreia perioada de așteptare este de aproximativ 30 de ani.

Imaginați-vă că ați comandat delicatesa din carne de vită Kobe la vârsta de 40 de ani și nu știți dacă veți mai trăi suficient de mult timp pentru a o încerca…

Preț decent pentru un proces de producție atât de dificil

Cât costă cele mai bune crochete de vită din lume? Prețul este destul de accesibil pentru o delicatesă atât de rară, în jur de 21 de dolari, echivalentul a aproape 100 de lei, pentru un pachet de cinci crochete, doar că timpul de așteptare nebunesc este descurajant.

Potrivit site-ului Meat & Delicatessen Asahiya, realizarea crochetelor este un proces laborios, deoarece se folosește doar cea mai bună și mai rară carne de vită Kobe. Se fac doar aproximativ 200 de bucăți în fiecare zi. Asta nu este nimic în comparație cu cererea pentru ele, astfel că lista de așteptare se întinde acum pe 30 de ani. Și asta dacă nu există întârzieri…