Infofinanciar > Info > Acțiunile UiPath au urcat cu 40%, întrecând bursele americane de pe Wall Street! Capitalizarea sa a ajuns la 8 miliarde de dolari
Info

Acțiunile UiPath au urcat cu 40%, întrecând bursele americane de pe Wall Street! Capitalizarea sa a ajuns la 8 miliarde de dolari

UiPath, Sursă foto: Economedia
Sursă foto: Economedia

Acțiunile UiPath s-au ridicat cu un procent de 40%, după ce au atins în toamna anului trecut un minim istoric. Revenirea acțiunilor au întrecut de patru ori cele ale companiilor Nasdaq, S&P și indicele BET al Bursei de Valori București.

Producătorul de software de automatizare UiPath și-a apreciat acțiunile cu 40%, după ce la începutul lunii noiembrie al anului 2022 acestea au atins un minim istoric, de 10,4 dolari. Acum, acestea s-au ridicat la 14,5 dolari pe Wall Street în ședința din 31 ianuarie 2023, potrivit datelor obținute de Ziarul Financiar.

UiPath a ajuns la o capitalizare de 8 miliarde de dolari

Așadar, capitalizarea primei companii de tip unicorn din țara noastră care a ajuns pe Wall Street, cea mai puternică piață de capital din lume, s-a ridicat cu circa 2 miliarde de dolari într-o perioadă de trei luni de tranzacționare. Astfel, capitalizarea firmei UiPath a ajuns la valoarea de 8 miliarde de dolari, pe fondul revenirii sectorului de IT&C din Statele Unite, puternic afectat anul trecut de scumpiri extreme, care au determinat Rezerva Federală să opteze pentru o politică monetară mai agresivă.

În comparație, indicele NASDAQ al bursei americane a urcat cu un procent de 11% din luna noiembrie și până în prezent, S&P s-a apreciat cu 8%, iar în Capitală, indicele principal BET al Bursei de Valori București a crescut cu 12% în perioada menționată.

UiPath a întrecut bursele mari de pe Wall Street

UiPath a urcat astfel în ultimele trei luni de câteva ori mai mult decât cei mai importanți indici bursieri de pe Wall Street. Acest lucru se datorează probabil estimării investitorilor cum că prețul acțiunilor a ajuns la un nivel suficient de scăzut pentru a putea permite o investiție și, de asemenea, o evaluare pe măsura rezultatelor anulate de companie, relatează ediția Ziarului Financiar.

„Automatizarea are potențialul de a rezolva cele mai dificile probleme cu care se confruntă companiile, îmbunătățind în același timp experiențele angajaților”, a declarat Rob Enslin, CEO-ul companiei UiPath. „Având în spate puterea platformei UiPath, organizații precum Uber, armata americană și EY schimbă modul în care se realizează munca repetitivă, ceea ce generează eficiențe uriașe, îmbunătățește procesele și permite oamenilor să se concentreze pe sarcini cu valoare mai mare.”, a spus acesta, într-un interviu prezentat de pagina de web a companiei.

Enslin lucrează împreună cu fondatorul român al UiPath

Enslin este un fost președinte al SAP, care a lucrat în eșaloanele superioare ale tehnologiei de întreprindere timp de peste trei decenii. Recenta sa numire în funcția de co-CEO la UiPath vine după 27 de ani la gigantul german de software și o perioadă de patru ani la Google Cloud. El se alătură fondatorului companiei, Daniel Dines, un miliardar român, într-o funcție partajată la vârful organizației și aduce o bogată experiență care contribuie la transformarea UiPath dintr-un furnizor de soluții RPA izolate într-un facilitator al hiperautomatizării la nivelul întregii întreprinderi.