Infofinanciar > Info > Ce este piața RPA și cum poate ajunge la 19 mld. de dolari în 2030? UiPath, companie românească, este lider în domeniu
Info

Ce este piața RPA și cum poate ajunge la 19 mld. de dolari în 2030? UiPath, companie românească, este lider în domeniu

UiPath, Sursă foto: Economedia
Sursă foto: Economedia

Dimensiunea pieței de automatizare robotică a proceselor (RPA) a fost evaluată la 2,27 miliarde USD în 2021 și se preconizează că va ajunge la 18,69 miliarde USD până în 2030, cu o rată de creștere anuală a dezvolării pieței de 22,5% în perioada de prognoză 2022-2030, arată datele reportlinker.com.

Instrumentele de tip RPA au devenit din ce în ce mai importante pentru companiile de top de pe glob. Giganții din tehnologie se folosesc de automatizarea robotică a proceselor pentru a scăpa de munca repetitivă angajații și pentru a crește productivitatea companiei. Practic, este vorba despre roboți software care învață cum să realizeze sarcini repetitive.

Cu toate acestea, prețurile ridicate ale instrumentelor RPA, precum și deficitul de forță de muncă calificată, împiedică creșterea pieței. Dimpotrivă, se preconizează că accentul tot mai mare pus pe sistemele de inteligență artificială care țin cont de nevoile umane și pe dezvoltarea unor roboți mai inteligenți va crea oportunități ample pentru principalii jucători care activează pe piața de automatizare robotică a proceselor (RPA) în următorul deceniu.

Jucătorii cheie emergenți și eficienți în cercetarea pieței Robotic Process Automation (RPA) includ companii precum: UiPath, Inc., companie românească fondată în București de Daniel Dines, liderul pieței; Automation Anywhere, Blue Prism Limited, Nice Ltd., Pega System, Kofax Inc., NTT-AT, Sistemul EdgeVerve, HelpSystems, WorkFusion.

Prezentare generală a segmentelor RPA

Piața globală de automatizare robotică a proceselor (RPA) este segmentată pe baza componentelor, proceselor, aplicațiilor, implementării, dimensiunii organizației, industriei de utilizare finală și regiunii.

– În funcție de componentă, piața este clasificată în software și servicii

– În funcție de proces, piața este segmentată în soluții automatizate, soluții de asistență decizională și soluții de gestionare.

– În funcție de aplicație, piața este clasificată în administrare și raportare, asistență pentru clienți, migrarea datelor și extragerea capturilor, analiză și altele.

– În funcție de implementare, piața este împărțită în cloud și on-premise.

– În funcție de dimensiunea organizației, piața este fragmentată în întreprinderi mari și întreprinderi mici și mijlocii.

– În funcție de industria utilizatoare finală, piața este bifurcată în bfsi, sănătate și produse farmaceutice, producție, telecomunicații și IT, comerț cu amănuntul și bunuri de consum, călătorii și ospitalitate, transport și logistică, energie și utilități, comunicații și mass-media și educație și altele.

– Din punct de vedere regional, piața este segmentată în America de Nord, Europa și Asia-Pacific

Analiza regională

Se preconizează că America de Nord va deține o cotă dominantă până în 2030 în piața RPA. America de Nord domină piața globală de automatizare robotică a proceselor (RPA) și se preconizează că va rămâne puternic dominantă pe piață pe toată perioada de prognoză. Acest lucru este atribuit unor factori precum prezența unor jucători de piață bine stabiliți, cum ar fi Xerox Holdings și UiPath, împreună cu investițiile în creștere în automatizarea robotică a proceselor (RPA) în sectorul tehnologiei informației (IT). În plus, cererea în creștere de instrumente RPA în sectoarele BFSI și autopropulsează, de asemenea, piața RPA.