Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenski și-a dat și cămașa de pe el. Pentru 100.000 de dolari…
Lumea la zi

Zelenski și-a dat și cămașa de pe el. Pentru 100.000 de dolari…

Ukrainian President
Foto: hotnews.ro

După ce o minge de baseball semnată de președintele Zelenski, dar și o jachetă de lână  a acestuia s-au dat binișor la o licitație, a venit și vremea unei cămăși. Ea s-a vândut cu 100.000 de dolari în SUA.

Camasa Zelenski

Camasa Zelenski

Lucrurile lui Zelenski merg bine

Știrea, venită pe agențiile de prsă de peste Ocean, spune că respectiva cămașă brodată, purtată de președintele ucrainean Volodimir Zelenski de Ziua Ucrainei, pe 19 mai, a fost vândută cu 100.000 de dolari la o licitație în SUA.

Cumpărătorul este firma de avocatură Asters USA, transmite și Ukrinform, care citează Voice of America.

Licitația a avut loc în cadrul prezentării programului United24 la Casa Ucrainei din Washington.

Cu scutiri fiscale

„Statele Unite sunt prima țară care a făcut o prezentare oficială a platformei United 24. Este simbolic că această prezentare are loc în cea de-a 100-a zi a războiului rus împotriva Ucrainei (adică vineri – n.red.)”, a declarat ambasadorul Ucrainei în Statele Unite, Oksana Markarova. Potrivit acesteia, Casa Ucrainei a fost partener al acestei inițiative în Statele Unite.

„Fondurile pentru United24 sunt trimise printr-un cont special al Casei Ucrainei. Persoanele care fac donații vor benefia de scutiri fiscale în SUA, în conformitate cu legislația locală”, a spus ambasadorul.

Și cele sportive se dau bine

De asemenea, și tricourile semnate de fotbaliștii ucraineni Artem Dovbyk și Andrii Yarmolenko, în care aceștia au jucat în meciul câștigat împotriva Scoției pe 1 iunie, au fost vândute și ele la licitația de caritate.

A mai fost scos la licitație şi un cunoscut ulcior de ceramică în formă de cocoș, asemănător celui care s-a păstrat intact pe un raft de bucătărie al unei clădiri puternic bombardate din Borodyanka, regiunea Kiev.

United24

Platforma United24, s-a lansat ca o platformă online de finanţare participativă pentru a ajuta Ucraina în războiul împotriva invadatorilor ruşi şi pentru a reconstrui infrastructura ţării. Într-un mesaj pe Twitter, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a facut apel la donații și a precizat că fondurile vor fi alocate pentru „apărare şi deminare”, „asistenţă medicală” şi „reconstrucţia Ucrainei”. Site-ul pt donații este u24.gov.ua

„Cu un singur click, puteţi dona fonduri pentru a-i sprijini pe apărătorii noştri, pentru a ne salva civilii şi a reconstrui Ucraina. Platforma se numeşte United24, iar toate fondurile vor fi transferate Băncii Naţionale a Ucrainei şi atribuite Ministerelor vizate. O dată la 24 de ore vor fi publicate rapoarte privind distribuţia banilor primiţi ca donaţii. Doar împreună avem posibilitatea de a opri războiul şi de a reconstrui ce a distrus Rusia”, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Pe 17 mai, președintele Zelenski a semnat un decret prin care înființa brandul național United24, în încercarea de a uni eforturile partenerilor internaționali în sprijinul Ucrainei.