Infofinanciar > Info > Nu e haină de designer, dar tot a costat mult! Cu cât a fost licitată faimoasă jacheta a lui Volodimir Zelenski
Info

Nu e haină de designer, dar tot a costat mult! Cu cât a fost licitată faimoasă jacheta a lui Volodimir Zelenski

jacheta lui Zelenski - sursa foto - alephnews.ro
jacheta lui Zelenski - sursa foto - alephnews.ro

Președintele Ucrainei, Volodmir Zelenski, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni politici la ora actuală datorită curajului său de a nu ceda în fața atacurilor venite din Rusia. Faptul că geaca a fost scoasă la licitație a avut drept scop o strângere de fonduri pentru Ucraina.

Conform The Mirror, jacheta șefului de stat din Ucraina a fost vândută pentru suma de 90.000 de lire sterline. Haina este una cu o încărcătură simbolică deoarece președintele a purtată-o într-un tur al orașului Kiev, chiar în timpul desfășurării asaltului contra țării sale.

Prețul de pornire pentru respectiva geaca a fost de 50.000 de lire sterline. Totuși, Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii, a indicat următorul aspect: această jachetă merită mai mulți bani. Astfel, oamenii au fost îndemnați să ofere sume din ce în ce mai mari de bani până când s-a ajuns la valoarea de 90.000 de lire sterline. Conform The Telegraph, licitația chiar a fost condusă de către Boris Johnson însuși.

Atât prim-ministrul Regatului Unit, cât și liderul de stat din Ucraina au avut numai cuvinte de admirație unul la adresa celuilalt. Britanicul l-a numit pe Zelenski drept „unul dintre cei mai incredibili lideri ai timpului nostru”. Ucraineanul l-a numit pe Boris Johnson drept „curajos” într-un apel video de dinaintea licitației.

Ce alte obiecte au mai fost la licitație

Tot conform publicației din Marea Britanie, la această licitație au fost expuse spre vânzare și alte obiecte. Cel mai cunoscut dintre ele, evident, după celebra jachetă, este un ulcior care are forma unui cocoș pe care Zelenski i l-a dat lui Boris Johnson în timpul unui tur al orașului Kiev. A fost scos la licitație și un serviciu, mai precis un tur al orașului Kiev, alături de primarul capitalei din Ucraina pe post de ghid. Mâncarea pe parcursul acestui tur va fi grija unui bucătar din Ucraina, singurul din această țară cu stele Michelin.

Acest eveniment caritabil s-a numit „Brave Ukraine” iar de organizare s-a ocupat Ambasada Ucrainei în Marea Britanie. Locul ales pentru licitație a fost Tate Modern Gallery în Londra.

Banii strânși în urma acestei licitații vor fi utilizați pentru a reechipa din punct de vedere tehnic Centrul Medical Specializat pentru Copii din Ucraina de Vest. Acest loc a devenit practic o unitate pentru copiii bolnavi, prin intermediul căreia sunt trimiși în alte țări pentru a se trata.

Pentru că Ucraina trece prin această încercare extrem de grea, este nevoie de orice formă de sprijin. Zelenski a folosit în mod ingenios reputația pe care a reușit să o clădească, utilizând-o pentru ajutorul țării pe care o conduce