Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenski, reacție dură la adresa lui Kissinger. Ce declarație a fostului secretar de stat american l-a supărat
Lumea la zi

Zelenski, reacție dură la adresa lui Kissinger. Ce declarație a fostului secretar de stat american l-a supărat

Zelenski - sursa foto - hotnews.ro
Sursa foto - hotnews.ro

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a dat declarații dure la adresa lui Herry Kissinger, fostul secretar de stat american. Cel din urmă a sugerat mați că negocierile de pace ar trebui să aibă drept scop formarea unor graniție de-a lungul „liniei de contact” în Donbas, exact așa cum erau cu o zi înainte de invazia Rusiei, spun cei de la CNN.

Președintele din Ucraina a declarat prin intermediul unui mesaj sub formă ed videoclip postat pe rețele de social media următorul lucru: „Indiferent de ceea ce face statul rus, există cineva care spune: «Să luăm în considerare interesele sale». Anul acesta, la Davos, s-a auzit din nou. În ciuda miilor de rachete ruseşti care lovesc Ucraina. În ciuda faptului că zeci de mii de ucraineni au fost ucişi. În ciuda a ceea ce s-a întâmplat la Bucea şi Mariupol. În ciuda oraşelor distruse. Şi în ciuda „lagărelor de filtrare” construite de statul rus, în care se ucide, se torturează, se violează şi se umileşte ca pe bandă rulantă.”.

Președintele Ucrainei spune că, deși Rusia  a făcut toate aceste lucruri oribile în Europa, fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, nu pare să țină cont de acest lucru. Zelenski dă de înțeles acest lucru pentru că spune despre american că face abstacție de trecut, susținând că o parte din Ucraina ar trebui să îi revină Rusiei.

Opinia fostului secretar de stat american

Henry Kissinger , în comentariile sale, conform Hotnews, spune că : „Nu este vorba de un conflict de stat. Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte de a crea tulburări şi tensiuni care nu vor fi uşor de depăşit. În mod ideal, linia de demarcaţie ar trebui să fie o revenire la status quo ante.”. Prin aceste declarații pare că americanul sugerează faptul că Ucraina ar trebuie să fie de acord să cedeze Rusiei o mare parte din Crimeea și din Donbas.

Kissinger a adăugat că o continuare a conflictului dincolo de acest punct nu ar mai avea ca scop libertatea Ucrainei, ci ar deveni un război împotriva Rusiei însăși.

Volodimir Zelenski a făcut o comparație între părerile fostului secretar de stat amercian și împăcarea Germaniei naziste din anul 1938, spunând că: „Domnul Kissinger iese din trecutul profund şi spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei. Ca să nu existe o înstrăinare a Rusiei de Europa. Calendarul domnului Kissinger se pare că nu este 2022, ci 1938, iar el a crezut că vorbeşte cu o audienţă nu la Davos, ci în ceea ce era atunci Munchen.”.

Șeful de stat completează această declarație, făcând aluzie la faptul că, în anul adevărat 1938, în timp ce familia fostului secretar de stat fugea din Germania nazistă, Henry Kissinger avea doar 15 ani.