Infofinanciar > Lumea la zi > Zelenski: ”Oferta de încetare a focului făcută de Putin este un ultimatum în stilul lui Hitler”
Lumea la zi

Zelenski: ”Oferta de încetare a focului făcută de Putin este un ultimatum în stilul lui Hitler”

Putin si Hitler Sursa foto disorderedworld
Foto: facebook

Președintele Ucrainei consideră că oferta de încetare a focului pe care a făcut-o ieri Putin, este un ultimatum în stilul lui Hitler. Liderul rus a susținut că ar putea ordona încetarea focului imediat după ce trupele Kievului se vor retrage din cele patru regiuni ucrainene pe care Rusia l-a anexat deja. Dar și dacă Ucraina va renunța la aderarea la NATO.

Zelenski spune că nu poate avea încredere în Putin,  făcând o paralelă cu ambițiile expansioniste ale dictatorul lui nazist Adolf Hitler. Nici secretarul general al NATO nu a fost convins de oferta liderului rus. Jens Stoltenberg a comentat că aceasta nu este o propunere făcută cu bună credință.

Vladimir Putin și-a formulat condițiile pentru încetarea focului în Ucraina cu o zi înaintea începerii summitului de pace din Elveția.

Ucraina susține că pacea se poate baza doar pe o retragere completă a forțelor ruse. Și pe restabilirea integrității sale teritoriale. După aproape doi ani şi jumătate de la începutul invaziei, Rusia controlează aproape o cincime din teritoriul ucrainean.