Infofinanciar > Vocile afacerilor > Wilfred van Zuilen, Zimmer Biomet, despre integrarea tehnologiei în medicină: „Este un moment istoric în domeniul sănătății”
Vocile afacerilor

Wilfred van Zuilen, Zimmer Biomet, despre integrarea tehnologiei în medicină: „Este un moment istoric în domeniul sănătății”

Wilfred van Zuilen, Zimmer Biomet, despre integrarea tehnologiei în medicină: „Este un moment istoric în domeniul sănătății”
Wilfred van Zuilen, președintele Zimmer Biomet pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, sursă foto companie

Wilfred van Zuilen este președintele Zimmer Biomet pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Compania de tehnologie în domeniul sănătății cu origini americane va deschide prima sucursală în România, în februarie 2023, și își propune să transforme țara noastră în cel mai puternic hub regional.

Wilfred van Zuilen a vorbit pentru infofinanciar.ro despre piața de servicii medicale de ultimă generație, în care tehnologia se îmbină cu sănătatea, prin intermediul serviciilor și soluțiilor digitale pe care Zimmer Biomet le dezvoltă. Compania a anunțat o investiție inițială de peste 3,5 milioane de euro în România, mare parte din cheltuieli mergând către punerea pe picioare a infrastructurii logistice și dezvoltarea unei echipe de cel puțin 25 de persoane în anul 2023.

„Ne dorim ca tot mai mulți pacienți, atât din România, cât și din EMEA (Europa, Middle East și Africa) să beneficieze de soluțiile Zimmer Biomet. România este una dintre piețele noastre cele mai mari și importante din Europa Centrală și de Est, și o bază importantă de pacienți. Suntem mândri să fim parteneri ai spitalelor, clinicilor și universităților de aici, pentru a le eficientiza activitatea, a le ȋmbunătăți experiența de lucru, cât și rezultatele pacienților”, ne transmite președintele regiunii EMEA.

Planul de extindere al companiei în 2023

Serviciile Zimmer Biomet se concentrează pe soluții digitale integrate, implanturi, robotică și servicii de monitorizare pentru pacienți. Platforma ZBEdge™ combină aceste tehnologii cu scopul de a pune la dispoziția medicilor cât și a pacienților date din timpul intervențiilor chirurgicale, dar și din procesul de recuperare .

„Creștem gama de soluții disponibile în România, inclusiv suita noastră ZBEdge™, construită pentru a oferi medicilor informații bazate pe date, pe întregul parcursul procesului de îngrijire: pre-operator, ȋn timpul intervenției și ȋn perioada de recuperare. Medicii și pacienții lor vor beneficia, de asemenea, de o gamă mai largă de soluții pentru medicină sportivă, reconstrucție și soluții pentru extremitățile superioare. Institutul Zimmer Biomet, care oferă educație de clasă mondială pentru profesioniștii în ortopedie, își extinde, de asemenea, oferta de educație medicală, din 2023. La începutul anului viitor, vom deschide noul sediu corporate în Sema Park Arena, din București”, anunță Wilfred van Zuilen.

El este de părere că piața serviciilor private din sănătate trece printr-un moment istoric, iar România este pregătită să accepte și să implementeze noile tehnologii pe care Zimmer Biomet dorește să le aducă la noi în țară.

„Este un moment istoric în domeniul sănătății, iar industria din România caută modalități de a furniza servicii de calitate pacienților cu așteptări din ce în ce mai mari cu privire la sănătatea și mobilitatea lor continuă. Produsele Zimmer Biomet sunt deja utilizate în România și vom trece la un model comercial direct începând cu 1 februarie 2023, astfel încât vom putea înțelege și mai bine nevoile clienților noștri. Ȋn același timp, misiunea noastră rămâne să atenuăm durerea și să îmbunătățim calitatea vieții oamenilor din România, din întreaga Europă și chiar din lume”, spune Wilfred van Zuilen, președintele Zimmer Biomet pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa.