Infofinanciar > Lumea la zi > Washingtonul nu ar dori o operațiune militară israelieană de amploare la Rafah
Lumea la zi

Washingtonul nu ar dori o operațiune militară israelieană de amploare la Rafah

Fâșia Gaza, sursa foto Observator
Foto: facebook.com

Statele Unite se opun în continuare unei operațiuni militare israeliene de amploare la Rafah. Cel puțin nu în lipsa unor măsuri de protecție a civililor din acest oraș. Așa a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

„Fără un plan credibil în acest sens, nu susținem o operațiune militară pe scară largă” în Rafah, a declarat el reporterilor.

Plan de protecție la Rafah

Washingtonul nu consideră că operațiunea armatei israeliene care a eliberat luni doi ostatici  a fost o ofensivă de mare amploare.  Chiar daca acolo au fost ucise în același timp aproximativ o sută de persoane în bombardamente.

Un acord între Israel și Hamas, care să permită eliberarea ostaticilor din Gaza în schimbul unei pauze a luptelor, rămâne „posibil”, a subliniat de asemenea Miller.

„Credem că beneficiile unei pauze și ale unui acord cu privire la ostatici ar fi enorme. În primul rând, evident, pentru ostaticii care ar fi eliberați. Apoi pentru operațiunea umanitară din Gaza. Dar și pentru capacitatea noastră de a începe să căutăm o soluție viabilă și durabilă la acest conflict”, a declarat el.

Purtătorul de cuvânt al diplomației americane a cerut în sfârșit Israelului să investigheze „urgent” moartea „sfâșietoare” a lui Hind Rajab.  O fetiță de 6 ani care a fost găsită moartă sâmbătă în orașul Gaza după ce a cerut ajutor timp de ore întregi. Potrivit familiei sale și Hamas, ea a fost ucisă de armata israeliană.