Infofinanciar > Lumea la zi > Wall Street încheie în scădere. Investitorii așteaptă datele privind inflația
Lumea la zi

Wall Street încheie în scădere. Investitorii așteaptă datele privind inflația

actiuni globale in scadere
Sursa foto: Arhiva companiei

Acțiunile americane s-au încheiat joi în jurul pragului neschimbat. Investitorii așteaptă noi date privind inflația, Nasdaq reușind să obțină un ușor câștig după ce datele au arătat o încetinire continuă a activității economice. Sporind speranța investitorilor pentru reducerea ratelor.

„Piața se află într-o oarecare expectativă în ceea ce privește indicele PCE. Deoarece nu au existat mulți catalizatori importanți”. Declarația aparține lui Ross Mayfield, analist de strategie de investiții la Baird.

Datele au arătat că noile comenzi pentru principalele bunuri de capital fabricate în SUA au scăzut neașteptat în luna mai. În timp ce comenzile de bunuri durabile de bază au scăzut cu 0,1% față de previziunile pentru o creștere de 0,2%. Au sporit convingerile investitorilor că o economie mai slabă ar putea determina Rezerva Federală să reducă ratele dobânzilor în septembrie.

Cererile săptămânale de ajutor de șomaj au scăzut la 233.000, ratând așteptările de 236.000. În plus, o imprimare finală a arătat că majorarea economică din SUA a crescut mai mult decât se estima în primul trimestru, potrivit Reuters.