Infofinanciar > Lumea la zi > Waka, Waka e… trimisă la judecată în Spania! Ce probleme cu legea are Shakira
Lumea la zi

Waka, Waka e… trimisă la judecată în Spania! Ce probleme cu legea are Shakira

Shakira - sursa foto - playtech.ro
Sursa foto - playtech.ro

Deși în mod normal se spune că viața de cântăreț recunoscut la nivel internațional este una lipsită de griji, mai ales de probleme cu legea, există diverse exemple care spun că acest lucru este fals. Unul dintre aceste „modele” este cântăreața Shakira, care urmează să fie trimisă în judecată în Spania pentru evaziune fiscală.

O instanță de apel spaniolă a respins recursul pe Shakira, cântăreața columbiană l-a formulat. Argeumentul acestui refuz a fost faptul că o instanță inferioară a descoperit „suficiente dovezi” pentru ca faimoasă artistă să fie trimisă în judecată pentru săvârșire de evaziune fiscală., spune publicația Reuters.

Procurorii din Spania că Shakira „s-a ferit” de plata impozitelor în cuantum de 14,5 miliarde de euro pe veniturile pe care le-a dobândit în perioada 2012-2014. Magistrații mai afirmă și că interpretae, în acel timp, locuia în Catalonia, acesta fiind și motivul pentru care ea poate fi trimisă în judecată în Spania.

Cântăreața și avocații ei neagă aceste acuzații

Totuși, avocații care au rolul de a o apăra pe cantăreață susțin faptul că ea s-a mutat în zona de nord-est a Spaniei abia din anul 2015 dar și că Shakira și-a plătit toate obligațiile fiscale pe care le avea la acea vreme.

De asemenea, chiar cântăreața a făcut în vara anului 2021 o declarație, conform celor de Daily Mail, prin care spunea că ea a locuit în Bahamas și nu avea reședință în Spania, aceasta vizitând țara din Peninsulă Iberică în mod sporadic.

Această nouă decizie a confirmat o hotărâre care datează din luna iulie a anului 2021. În acel timp, judecătorul Marco Jesus Juberias a finalizat investigația preliminară și apoi a afirmat că Shakira nu a plătit suma de 17,2 milioane de dolari care reprezintă taxele pe veniturile obținute din 2012 și până în 2014, conform Hotnews.

Instanța nu a căzut încă de acord în ceea ce privește începerea procesului de evaziune fiscală, iar avocații Shakirei spun că își vor apăra clienta cu toate argumentele solide din punct de vedere legal.

Avocații au retrimis un comunicat către presă în care era precizat următorul aspect: „Conduita Shakirei în chestiuni fiscale a fost mereu impecabilă în toate țările în care a datorat taxe și ea a avut încredere și urmat cu fidelitate recomandările celor mai buni specialiști și consilieri.

Faimoasa cântăreață columbiană are 45 de ani și se află într-o relație cu fundașul celor de FC Barcelona, Gerard Pique. Aceștia se află într-o relație încă din anul 2011 și au împreună doi copii