Infofinanciar > Info > Vremea în această săptămână. Un val de aer rece vine peste România: temperaturile scad simțitor
Info

Vremea în această săptămână. Un val de aer rece vine peste România: temperaturile scad simțitor

Vremea in Romania Sursa foto Antena 1
Sursa foto Antena 1

Următoarele zile în România nu sunt cele mai prietenoase din punct de vedere meteorologic. Se va înregistra o masă de aer polar, ce va aduce cu ea temperaturi scăzute, dar și ninsori în cea mai bună parte a țării. De asemenea, va crete și pericolul de inundații.

Pentru județele Caraș-Severin și Timiș, au fost emis cod portocaliu.

Primăvară doar în calendar

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, a transmis faptul că la nivelul țării noastre va exista un aspect ce se asemănă cu cel de iarnă mai mult, decât cu cel dr primăvară. Vor exista precipitații mixte în zonele joase, în Banat, Crișana, Transilvania și Moldova, dar și la munte.

Marți, sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

De asemenea la munte se vor înregistra și ninsori. Astfel, în zona cea mai înaltă se va depune și un strat de zăpadă de 20 de centimetri.

„Unde nu vor fi precipitații mixte, în sudul țării, va ploua abundent, este efectul acelui ciclon dinspre Marea Mediterană. Vor fi intensificări ale vântului în toată țara, care vor duce la o senzație sporită de frig, iar temperaturile, începând de marți vor caracteriza o vreme deosebit de rece. Vor fi cu 10, poate chiar și 15 grade mai coborâte decât normalul perioadei. Adică, marți ne așteptăm la maxime doar între 2 și 10 grade, și poate miercuri chiar să nu mai depășim 7, 8 grade”, a declarat Georgescu, conform digi24.ro.

Noaptea, temperaturi de 0 grade

Pe parcursul nopții vor fi temperaturi scăzute și un cer acoperit. În partea nordică și de centru a țării, temperaturile pe parcursul nopții vor fi în jur de 0 grade, cu preponderență în zonele depresionare.

Totuși, weekendul viitor, 7-9 aprilie, se anunță a fi unul promițător, mai ales că temperaturile vor fi în creștere și vor ajunge până la 15 grade Celsius.

„Din păcate, vremea se anunță capricioasă și în săptămânile viitoare, de această părere sunt și meteorologii din alte țări. Probabil că luna aprilie va fi și ea, pe ansamblul ei, ca și martie, capricioasă, cu aceste treceri în 3, 4 zile de la un regim de vreme de primăvară, la altul cu aspecte ceva mai severe. Lucrul la care trebuie să fim atenți îl reprezintă acumulările de apă în urma precipitațiilor, pentru că pe lângă cantitățile efectiv din precipitații în zonele deluroase, montane se adună ca efect hidrografic și ceea ce se topește din stratul de zăpadă”, a transmis Florinela Georgescu.

Cum va fi vremea de Paște

În Săptămâna Mare, 10-15 aprilie, dar și în ziua de Paște, temperaturile vor fi mai mari decât cele specifice. În zonele de sud-est și sud a țării, mediile vor fi de aproximativ 13 grade Celsius, potrivit stirileprotv.ro.

De asemenea, precipitațiile din această perioadă vor fi apropiate de cele normale.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.