Infofinanciar > Info > Voucherele gratuite pentru milioane de români vin mai devreme! Anunțul zilei la nivel național
Info

Voucherele gratuite pentru milioane de români vin mai devreme! Anunțul zilei la nivel național

Vouchere Sursa foto Playtech.ro
Sursa foto Playtech.ro

Românii primesc vouchere pentru alimente. Aceștia beneficiază de carduri sociale, care sunt încărcate cu sume de bani în tranșe. Cetățenii vor adăuga o suma la bugetul destinat sărbătoriri Paștelui. Cardurile pentru voucherele de alimente urmează să fie încărcate, cu a doua tranșă de bani, chiar înainte de Paște.

Conform unui comunicat de presă al MIPE, în anul 2023, se acordă șase tranșe de ajutor social pentru alimente și mese calde către aproximativ 2,4 milioane de persoane aflate în situaţii de vulnerabilitate.

Diverse ajutoare sociale în 2023

Anul acesta vine cu un întreg pachet de ajutoare sociale, pentru a face mai bună viața oamenilor care se încadrează în categoria de vulnerabilitate. Românii primesc vouchere alimentare, pachete cu alimente distribuite către ei și chiar un ajutor pentru plata facturilor la energie

„De aceste vouchere de alimente beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea faţă de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi în acest an, cu o nouă tranşă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.” a declarat Marcel Boloș, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Pe lângă cele menționate mai sus, se mai adaugă și alte ajutoare destinate diferitor activități sau nevoi, precum rechizite, îmbunătățirea condițiilor de locuit, cumpărarea electrocasnicelor. „Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite şi îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă şi nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit şi pentru achiziţionarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanţat din fonduri europene – 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Judeţele cu cei mai mulţi beneficiari de vouchere sunt: Bucureşti (122.000), Suceava (90.879), Iaşi (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

Cine sunt beneficiarii voucherelor pentru alimente

De acest tip de vouchere pot beneficia mai multe categorii de persoane. O primă categorie vizează pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale sau sectoriale de pensii. Aceștia pot obține voucherele pentru alimente și mâncare caldă dacă venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023.

O altă categorie este formată din copiii şi adulţii încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 1.700 lei pentru tranşele din anul 2023. De asemenea, vor primi acest ajutor familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere sau familiile monoparentale, ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranşele din anul 2022, respectiv mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranşele din anul 2023.

De asemenea, vor primi acest ajutor familiile şi persoanele singure, care au dreptul stabilit la ajutorul social, precum oamenii fără adăpost, în funcție de reglementările legilor în vigoare, conform Antena 3.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.