Infofinanciar > Info > Vouchere de 300 de lei! Cadou de 1 iunie din partea statului
Info

Vouchere de 300 de lei! Cadou de 1 iunie din partea statului

bani de la stat (sursă foto: adevarul.ro)
Sursa foto: adevarul.ro

Mai sunt câteva zile până la data de 1 iunie, când se sărbătorește la nivel național Ziua Copilului. Îi celebrăm pe cei mici, iar această zi este dedicată în totalitate lor, angajații având liber de la stat pentru a se putea bucura de o zi alături de copii. În acest an, această zi este mult așteptată deoarece aduce o minivacanță destul de lungă, de 5 zile, fiind realizată o legătură între această sărbătoare și zilele libere cu ocazia Rusaliilor.

În aceste zile libere, oamenii se pot bucura de vacanță și multe zile de relaxare. De asemenea, Ziua Copilului vine și cu un cadou din partea statului la nivel financiar. Așadar, există vești favorabile pentru o anumită categorie de români, fiind oferite vouchere de 300 de lei.

Vouchere de Ziua Copilului

Anul acesta, Ziua Copilului ar putea aduce mai multe beneficii pentru cetățeni, în afara zilelor libere primite de la stat. Conform Codului Fiscal, de 1 iunie o anumită categorie de români ar putea să se bucure de bonusuri le nivel financiar. Este vorba de acordarea unor vouchere, în valoare de 300 de lei, destinate angajaților cu copii. Astfel, angajatorul are obligația de a oferi aceste tichete de valoare cu ocazia Zilei Naționale a Copilului. Angajații vor primi un bonus de la locul de muncă sub forma de voucher sau tichete de valoare, ce prezintă suma totală de 300 de lei. Aceste vouchere reprezintă venituri neimpozabile.

Data de 1 iunie oferă lucrătorilor drepturile legale, pe care angajatorul este obligat să le respecte. Angajații ar trebui să beneficieze de o zi liberă cu ocazia acestei celebrări naționale, însă cei care nu își pot întrerupe activitatea vor primi zile libere în program sau vor fi remunerați. În plus, angajații cu copii vor putea primi un  voucher de 300 de lei de la angajator, bani care sunt destinați celor mici. „Cadourile oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie prevăzute în contractul de muncă în sumă de 300 lei/persoană nu sunt impozabile și taxabile cu impozit pe venit și contribuții sociale” se arată în Codul Fiscal.

Liberele legale ale românilor

Astfel, angajații care au copii se pot bucura de o zi liberă, dar și de suportul financiar pentru a le oferi celor mici o surpriză. Angajatorii care doresc să ofere un astfel de voucher angajaților, trebuie să aibă acest lucru specificat în contractul de muncă sau în cadrul regulamentului intern de funcționare al companiei. În plus, acest voucher este acordat cu o anumită condiție. Angajații care sunt părinți și vor beneficia de acest voucher trebuie să aibă copii minori. În acest an, statul oferă o surpriză frumoasă cu ocazia Zilei Copilului .

În fiecare an, conform Codului Muncii, angajații primesc de la stat 15 zile libere legale, care se adaugă la concediul de odihnă pe care angajații îl pot accesa. Astfel, românii mai au de acum încolo multe zile libere de care se vor bucura. Săptămâna aceasta vor beneficia de minivacanța de 5 zile cu ocazia Zilei Copilului și a sărbătorii religioase de Rusalii. În plus, cetățenii vor mai avea liber pe 15 August, cu ocazia Adormirea Maicii Domnului), pe 30 noiembrie, când se sărbătorește Sfântul Andrei, pe 1 Decembrie, când celebrăm Ziua Națională a României), dar și primele două zile de Crăciun, 25-26 decembrie, conform Cancan .