Infofinanciar > Lumea la zi > Vladimir Putin, în China. Ce pune la cale liderul de la Moscova
Lumea la zi

Vladimir Putin, în China. Ce pune la cale liderul de la Moscova

Vladimir Putin și Xi Jinping Sursa foto The Daily Beast
Sursa foto Arhiva companiei

Președintele Vladimir Putin se află într-o călătorie importantă în China, cel mai important aliat al Rusiei. Acesta va încerca să consolideze o alianță împotriva Occidentului. De asemenea, liderul de la Moscova va celebra legăturile dintre China și Rusia.

Vladimir Putin a vizitat Beijingul pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă la începutul anului trecut. El și Xi Jinping au anunțat un nou parteneriat „fără limite” între țările lor. Acum, cu liderul rus din nou în capitala chineză, presa de stat chineză a salutat roadele acestei relații.

Oficial, Vladmir Putin se află în China în această săptămână pentru a participa la forumul care analizează progresul proiectului lui Xi Jinping, Inițiativa Belt and Road. Acesta este un program global de infrastructură de transport care leagă China de țările din vestul său. A fost criticat pentru că, uneori, închide națiunile mai sărace în capcana datoriilor.

Liderii Chinei și Rusiei se vor întâlni în marja acestei conferințe. Ei vor sărbători consolidarea legăturilor lor, în timp ce încearcă să construiască o coaliție mai largă împotriva Occidentului cu alte guverne care gândesc la fel.

Cu toate acestea, mai este încă un drum lung de parcurs pentru ca schimburile comerciale ale Chinei cu Rusia să egaleze schimburile comerciale ale acesteia cu multe dintre aceleași țări occidentale care sunt descrise ca dușmani ideologici, conform bbc.com.