Infofinanciar > Lumea la zi > O nouă victorie pentru armata israeliană. Un important lider al Hamas a fost eliminat
Lumea la zi

O nouă victorie pentru armata israeliană. Un important lider al Hamas a fost eliminat

Armata israeliană l-a eliminat pe un important comandant!
Sursă foto: dreamstime.com

Armata israeliană a confirmat că a efectuat o operațiune în Fâșia Gaza, care a rezultat în eliminarea lui Marwan Issa. Un important comandant al Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, aripa militară a mișcării islamiste Hamas.

Issa, descris ca unul dintre organizatorii unui atac din 7 octombrie, a fost eliminat într-un atac desfășurat acum două săptămâni, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari.

Această eliminare a fost rezultatul unei operațiuni complexe și precise a Forțelor Aeriene, bazată pe informații clasificate ale armatei și serviciului de informații interne israelian, Shin Bet.

Issa este cel mai înalt oficial al Hamas eliminat de către armata israeliană de la începutul Războiului din Fâșia Gaza. jake Sullivan, consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe, a confirmat decesul lui Marwan Issa într-o conferinţă de presă pe 18 martie.

După ce a petrecut cinci ani în închisoare, Marwan Issa a devenit discret. Născut în 1965 într-o tabără de refugiaţi din Fâşia Gaza, Marwan Issa a ales să se retragă din lumina reflectoarelor după ce a petrecut cinci ani în închisoare în Israel pentru implicare în mişcarea islamistă. Cel mai recent indiciu vizual al său – o fotografie neconfirmată – datează din 2015 și circulă pe reţelele de socializare, conform stirileprotv.ro.