Infofinanciar > Info > Vești de ultim moment din dosarul ROMARM! Victor Pițurcă scapă de control judiciar!
Info

Vești de ultim moment din dosarul ROMARM! Victor Pițurcă scapă de control judiciar!

Piturca Sursa foto NewsNow.ro
Sursa foto: NewsNow.ro

Victor Pițurcă, fostul selecționer al echipei naționale, scapă de controlul judiciar în dosarul în care este cercetat atât el, cât și fiul lui. Pițurcă a contestat la Tribunalul București controlul judiciar ce a fost impus de DNA.

Fotul selecționer este acuzat de cumpărare de influență în contextul în care i-ar fi dat șefului ROMARM, Gabriel Țuțu, pentru a-i facilita contractul în pandemie.

În timpul în care era pus sub control judiciar, Pițurcă a spus că: „Ceea ce vă spun acum este purul adevăr. Nu exista niciun motiv ca eu să fiu tratat de maniera asta. Și ce pățesc acum, cu acest control judiciar. Cum?! Pentru ce control judiciar? Parțial, eu sunt privat de libertate. Trebuie să vin să semnez, nu am voie să plec în străinătate. Nu vreau să plec. Dacă vreau să plec, o să fac cerere ca să plec, doar nu vă gândiți că aș pleca. Dacă aș pleca în străinătate, ar avea toată lumea dreptate că eu sunt vinovat, dar dacă eu nu sunt vinovat. Veți vedea!”.

Acesta susține că toată această acțiune este doar o regie, în care el este un simplu actor: „Dacă într-o astfel de situație greșeam cu ceva, propuneam cuiva ceva, dar ce? Eu sunt bărbat, eu vă spun: da. Dar dacă procurorul nu are nimic, eu ce să vă spun? Totul regizat cu tot ce s-a întâmplat cu mine și regia era următoarea: am fost vineri chemați în regim de urgență la DNA, și eu, și Alex, numai că Alex nu era în oraș. Dacă venea și el, asta era regia, amândoi să ne lege cu cătușele, să ne ducă la pușcărie. De ce? Păi, ce se întâmplă acum la DNA?! Sunt alegeri”.

Pițurcă nu se mai află sub control judiciar

„Eu, în afară de faptul că am împrumutat cu bani firma fiului meu, nu am niciun amestec în această afacere. Spuneți-mi care este acuzația? Am cumpărat eu influență? Păi, eu am fost persoana care am investit bani în firma fiului meu pentru a fi aduse aceste materiale de care probabil cei de la MApN au avut nevoie. Eu aveam nevoie să cumpăr influență? E penibil”, a spus Pițurcă.

Acesta nu a fost deloc de acord cu acuzațiile care i-au fost aduse de către procurorii DNA, acre l-au plasat sub control judiciar săptămâna trecută în scandalul măstilor cumpărate de Ministerul Apărării pentru spitalele militare.

De asemenea, fostul selecționer a vorbit și despre situația fiului său, care a fost implicat de către procurori în acest dosar ROMARM.

„Alexandru era doar investitorul. El a susținut doar financiar, restul nu l-au interesat. Nu s-a ocupat de aducerea materialelor, absolut nimic. Nu s-a ocupat de vânzarea acestor materiale. Lucrurile sunt extrem de simple. Nu există în această afacere un prejudiciu financiar”, a spus acesta.

Alți implicați în dosar

De asemenea, în acest dosar a fost implicat și deputatul USR, Claudiu Năsui, care a și fost chemat la Direcția Națională Anticorupție. Acesta a spus că el a fost cel care a pornit acest proceduri judiciare, însă ele au fost reprimate de cei care au venit la conducere după el.

„Eu am început procedurile de demitere şi ele au fost oprite de cei care au venit după. Uitaţi-vă cine a fost în Consiliul de Administraţie înainte şi după. Puteţi să vedeţi cine a numit oamenii în CA şi cine a susţinut directorul general în fiecare companie de stat”, a spus acesta, conform libertatea.ro.

De asemenea, tot săptămâna trecută  a fost respinsă cererea celor de la DNA de arestare pozitivă a directorului ROMARM, Gabriel Țuțu și a lui Alexandru Pițurcă.