Infofinanciar > Info > Alexandru Pițurcă a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore! Tatăl său, sub control judiciar
Info

Alexandru Pițurcă a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore! Tatăl său, sub control judiciar

Alexandru Pițurcă
sursa foto: economica.net

Fiul fostului selecționer Victor Pițurcă, Alexandru Pițurcă, a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore, informează G4 Media, după ce a fost audiat pentru mai multe ore de DNA în cursul zilei de marți.

Alexandru Pițurcă a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru infracțiunea de cumpărare de influență. Reținerea lui Pițurcă jr. are loc chiar în ziua în care tatăl său tocmai a fost eliberat după 24 de ore. Victor Pițurcă se află sub control judiciar.

Decizia reținerii fiului fostului antrenor român, la scurt timp după ce Victor Pițurcă a fost eliberat din arestul central, însă procurorii l-au rechemat la 3 ore după eliberare să dea declarații. În dosar a fost implicat și Gabriel Țuțu, directorul Romarm. În ambele cazuri cei procurorii eu înlocuit măsura reținerii preventive cu controlul judiciar, scrie G4media.ro.

Victor Pițurcă este acuzat și-ar fi exercitat influența pentru a-i facilita fiului accesul la contracte, cum ar fi cel încheiat cu Ministerul Apărării, de 11 milioane de lei.

Directorul Romarm, propus spre arest preventiv

Procurorii au trimis pe masa judecătorilor o cerere prin care solicită judecătorilor înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv pentru directorul Romarm, Tuțu Gabriel, potrivit ultimelor informații cererea va fi judecată cel târziu poimâine.

Cele trei persoane au intrat în atenția procurorilor în urma unor tranzacții în care firma deținută de Alexandru Pițurcă ar fi livrat sute de mii de măști neconforme în unitățile sanitare ale Ministerului Apărării. Sunt vizate nume grele printre care și fostul premier Ludovic Orban, însă, acesta a negat orice implicare în afacerea ilegală. Potrivit zvonurilor, Victor Pițurcă și fostul premier sunt prieteni de mulți ani însă aceștia nu și-au mai vorbit din 2018.

Prin urmare, spune fostul premier, supoziția potrivit căreia Orban ar fi intervenit pentru a oferi contractele de achiziție societății deținute de fiul fostului selecționer, PAV Green Energy sunt false. În linii mari este vorba de un contract încheiat între MApN și Helios Dentserv, cea din urmă printr-o decizie de cesiune a îndrituit firma PAV Green Energy, pentru livrarea echipamentelor de protecție, ochelari, măști medicale FFP3.

Ce spune procesul verbal

„Astăzi, 31.01.2023, după ce i-am remis inculpatului PIȚURCĂ VICTORIO-ALEXANDRU ordonanța de reținere din 31.01.2023, prin care s-a dispus reținerea să pentru o durata de 24 ore, începând de la dată de 31.01.2023 ora 14:30, până la dată de 01.02.2023 ora 14:30.
În cauza există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul PIȚURCĂ VICTORIO-ALEXANDRU a săvârșit infracțiunea de cumpărare de influență, prev. de art. 292, alin. 1 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, că măsură preventivă a reținerii este necesară. În scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal și împiedicării inculpatului de a lua legătură cu ceilalți suspecți, în scopul îngreunării sau împiedicării urmăririi penale, neexistând nicio cauza care împiedică punerea în mișcare a acțiunii penale, măsură reținerii fiind proporțională cu gravitatea acuzației aduse inculpatului și necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia. Persoanei reținute i s-a comunicat că are dreptul la asistență medicală de urgență, că durata maximă pentru care se poate dispune măsură reținerii este de 24 de ore, precum și dreptul de a face plângere împotriva măsurii dispuse” , se arată în Procesul Verbal de reținere al lui Alexandru Pițurcă.