Infofinanciar > Info > Vești bune pentru pensionari! Când vor primi noile sume de bani de la stat
Info

Vești bune pentru pensionari! Când vor primi noile sume de bani de la stat

pensii sursa foto Substantial ro
Sursa foto: Substantial.ro

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale a făcut anunțul referitor la categoriile de pensionari care vor beneficia de un ajutor financiar în valoare de 950 de lei în lunile următoare.

El a spus că unii pensionari vor primi vouchere sociale în valoare de 250 de lei, iar alții 700 de lei promiși de la stat.

„Cei care vor primi vouchere sociale de 250 de lei sunt pensionarii, persoanele cu dizabilităţi, categoriile vulnerabile care au venituri până la 1500 de lei. Aceştia vor primi în lunile iunie, august, octombrie şi noiembrie câte 250 de lei. În luna iulie vor primi 700 de lei pensionarii cu venitul de până la  2.000 de lei. Indemnizaţia de handicap nu o luăm în calcul. Avem experiența acelui pachet când s-au dat acele carduri pentru persoanele peste 70 de ani. S-au găsit soluții cu sprijinul furnizorilor. Reamintim că 50% din fondurile aferente se decontează prin fonduri nerambursabile și a fost o condiție”, a menţionat ministrul.

Banii vor ajunge în buzunarele pensionarilor din iulie

Ministrul a declarat că voucherele pe care le vor primi pensionarii vor fi distribuite de Poșta Română.

„Nu aşteptăm ca furnizorii de carduri să tipărească şi să imprime toate cardurile. Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poşta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populaţie. Recalculare pensii 2022. Anunţ de ultimă oră al ministrului Muncii despre banii în plus primiţi de pensionari.

„Vom face tot ce ţine de noi.”

„Putem lua şi situaţia ipotetică în care, dacă până la sfârşitul lunii iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie, asta nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută. Din contră, dacă pe 1 sau 2 iulie va primi cardul, imediat, a doua zi se va alimenta cardul cu suma aferentă lunii iunie”, a arătat Marius Budăi.

Întrebat de cum a stabilit plafonul de 2.000 de lei pentru primirea cestui ajutor de 700 de lei, Budăi a spus că în urma unei analize efectuate din cauza creșterii prețurilor și a situației actuale din lume a decis implementarea unui nou pachet social.

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se în unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an. Am considerat atunci o categorie vulnerabilă, pensia care se încadrează în jurul pensii medii, acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari vor beneficia a această nouă măsură”.