Infofinanciar > Info > Veste bună pentru foarte mulți români! Se anunță noi majorări de salarii
Info

Veste bună pentru foarte mulți români! Se anunță noi majorări de salarii

bani; Sursă foto: newsflash.ro
sursă foto: newsflash.ro

Anul acesta vine cu numeroase proiecte de lege care susțin majorări salariale. Deși România este afectată de fenomenul inflației și de un deficit bugetar puternic, oficialii promit românilor majorări ale salariilor. Aceste proiecte sunt propuse în dorința de a aduce un beneficiu în plus veniturilor lunare ale bugetarilor.

Veste bună pentru angajații de la stat. Conducerea vine cu o nouă majorare de salarii, ce urmează a fi votată. Aceste proiect pune accent pe bugetari, care vor beneficia de o creștere a veniturilor. O anumită categorie de persoane va primi de la stat o majorare salarială cu până la 15%.

Salarii mai mari pentru bugetari

Noile majorări care vizează angajații de la stat urmează a fi votate în Parlament. Majorările salariale vor ajuta mii de lucrători de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură. De asemenea, vor fi incluse bonusuri în procesul de mărire al veniturilor angajaților de la stat.  Majorările salariale, ar urma să fie cuprinse între 10% și 15%. După ce săptămâna trecută, Comisiile de Agricultură și  Muncă au decis aceste majorări, măsura va fi supusă votului final în Camera Deputaților.

Creșterea inflației și costul ridicat al vieții sunt un motiv pentru care au fost decise aceste majorări. Totodată, statul se confruntă cu nevoia de a păstra specialiștii din agricultură în sistem, pentru o bună funcționalitate a industriei. Un director executiv de la APIA câștigă în prezent în jur de 11.700 de lei. La aceste salarii se adaugă prime și o indemnizație de hrană.

Indemnizația primită de acesta este situată la aproximativ 4.000 de lei, iar beneficiile și sporurile variază în funcție de postul pe care îl ocupă și de nivelul de experiență al individului. În plus, angajații primesc vouchere de vacanță pentru a le folosi în turismul din România, iar aceștia mai beneficiază de bonusuri pentru condiții nefavorabile de muncă, conform Antena 3 .

Majorări salariale pentru angajații ANI

Alături de aceste majorări, Parlamentul a veni și cu creșteri de salarii ale angajaților Agenției Naționale de Integritate (ANI), cu până la 25% și de asemenea, aceștia vor primi un spor de solicitare neuropsihică. Potrivit oficialilor, „complexitatea și responsabilitatea activității din cadrul comisiilor” a fost motorul care a stat la baza acestei implementări.

Această veste a măririi salariilor anumitor categorii de bugetari nu a fost bine văzută de anumiți politicieni. USR critică dur majorarea salarială de 25% pentru angajații Agenției Naționale de Integritate, precum și proiectul care a fost folosit în acest sens. Actuala coaliție PSD-PNL ar fi folosit un proiect de lege care prevedea alocarea de fonduri pentru salarizarea directorului de extensie universitară, însă „amendamentul privind sporul de suprasolicitare neuropsihică a fost introdus după ce legea a fost adoptată de Senat”, potrivit USR, conform Romania TV.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.