Info

Veste bună pentru clienții TAROM! Compania aeriană a reintrodus serviciile de catering

TAROM sursa foto LinkedIn
FOTO: LINKEDIN

Compania de zbor Tarom își mărește portofoliul de servicii și introduce pentru clienții săi, contra cost, servicii de catering pentru zborurile internaționale, în condițiile în care de mai bine de doi ani utilizatorii serviciilor operatorului au primit doar apă.

Pasagerii care vor alege cursele aeriene oferite de compania românească Tarom vor beneficia din acest an de servicii suplimentare asigurate de personalul operatorului. Clienții își vor putea procura în timpul zborului gustări reci, răcoritoare și băuturi alcoolice.

Conducerea Tarom are în vedere introducerea unui serviciu suplimentar prin care clienții vor avea posibilitatea să-și personalizeze meniul. Pasagerii care zboară la clasa business vor primi gratuit mâncare caldă și băuturi alcoolice sau răcoritoare.

Tarom va obține 12 milioane de euro în următorii tre ani din serviciile suplimentare

Este vorba de un serviciu exteriorizat către Uplift Aviation, câștigătoarea licitației organizată de compania de zbor în toamna anului 2022. Călătorii care nu consumă produse din carne, vor beneficia de aseamenea de meniuri bazate pe produse ”meat-free”.

Serviciul de catering și produsele duty-free vor fi valabile doar pentru rutele internaționale operate de Tarom iar plata poate fi efectuată numerar ( lei, euro, lire sterline) sau cu cardul. Pe rutele interne, clienții vor primi în continuare doar apă. Introducerea serviciilor de catering va asigura un venit suplimentar companiei aeriene în acest mod aceasta se aliniază cu piața europeană, unde majoritatea companiilor de zbor asigură de ceva timp servicii de catering în timpul călătoriilor medii și lungi.

Tarom estimează că taxa suplimentară pentru bagajele de cală, introdusă la finalul anului 2021, împreună cu serviciile de catering vor genera venituri de peste 12 milioane de euro în următorii trei ani.

”Deja este activ sistemul de plată a bagajelor. Nu mai este gratuit, este opțional. Este o sursă de venituri adiacente pe care o estimăm că undeva în jur de trei ani de zile ne va genera în jur de 12 milioane de euro venituri suplimentare”, a declarat pentru portalul boardingpass unul dintre oficialii companiei.

Serviciile oferite de societatea ”dnata” mult prea scumpe pentru bugetul TAROM

Compania aeriană a suspendat serviciul de catering în plină epidemie, prilej cu care a renunțat la serviciile mult prea scumpe oferite de societatea dnata. Conform unor surse din Tarom, compania plătește și în momentul de față un preț mult prea mare pentru apa oferită la bordul avioanelor.

Tarom a introdus serviciile AirFi în 2016, moment la care ”dnata” a primit exclusivitatea asupra produselor oferite la bordul avioanelor. Compania de stat a demarat negocierile cu societatea arabă, parte a grupului Emirates, pentru a negocia prețurile serviciilor de catering, dar surse din interiorul Tarom au precizat că cele două companii nu au ajuns la un consens.

În aceste condiții  societatea aeriană a solicitat anticipat, rezilierea contractului, valabil până la 31 decembrie 2022, însă parțile implicate nu au ajuns la un numitor comun nici în această privință.