Infofinanciar > Info > Statul intervine! Cei cu venituri mici primesc acum 500 de lei
Info

Statul intervine! Cei cu venituri mici primesc acum 500 de lei

bani indemnizații (sursă foto: Playtech) indemnizațiile de handicap
sursă foto: arhiva companiei

Statul intervine adesea să ajute statul printr-un sprijin financiar acordat celor cu venituri mici. Un bun exemplu în acest sens este programul național „Sprijin pentru România” prin care cetățenii primesc 250 de lei de la stat.

Ei bine, de data aceasta echipa de la Ministerul Investițiilor Europene anunță un proaspăt program de sprijin financiar. Acest program este disponibil pentru a le asista în gestionarea costurilor asociate rechizitelor și îmbrăcămintei pentru copii. Este pusă în joc suma de 500 de lei pentru fiecare beneficiar.

Aceștia fac parte din categoria defavorizată care se confruntă cu situația de a avea venituri reduse. Adrian Câciu, ministrul Investițiilor Europene, a specificat că familiile care îndeplinesc anumite criterii de eligibilitate vor primi 500 de lei. Ajutorul se va acorda prin intermediul cardurilor de sprijin educațional. De asemenea, oficialul a anunțat că încărcarea acestor carduri a demarat deja. Și că peste 485 de mii de familii sunt așteptate să beneficieze de sprijinul de la Guvern, scrie fanatik.ro.

Iată care sunt condițiile, conform programului. Iar condițiile se referă de aceată dată la copii:

  •  au minim 3 ani, împliniți în orice moment pe parcursul anului școlar respectiv (copiii pot fi înscriși la grădiniță chiar înainte de a împlini 3 ani, cu condiția să fie spațiu disponibil, dar devin eligibili din luna în care împlinesc vârsta de 3 ani);
  •  au maximum 6 ani, împliniți după 1 septembrie al anului școlar respectiv;
  •  venitul lunar pe membru al familiei nu depășește 633 de lei.