Infofinanciar > Educație financiară > Valoarea bitcoin a scăzut!
Educație financiară

Valoarea bitcoin a scăzut!

Bitcoin sursa foto: 123rf
sursa foto: 123rf

 Valoarea Bitcoin a scăzut cu peste 70% de la maximul istoric atins în noiembrie anul trecut. În prezent, prețul token-ului rămâne scăzut, dar se menține constant. În ultima săptămână, cea mai populară monedă cripto  s-a menținut în intervalul de preț de 19.000 de dolari.

Valoarea Bitcoin a fluctuat peste și sub pragul de 19.000 de dolari în ultima lună, luptând să se mențină peste 20.000 de dolari. 

Inflația, principala cauză a scăderii Bitcoin

În urmă cu două săptămâni, valoarea bitcoin a înregistrat o scădere drastică sub 19.000 de dolari, și asta datorită inflației, Datele au arătat că prețurile continuă să crească, în ciuda eforturilor Rezervei Federale de a le reduce.

Bitcoin a rămas în mare parte la fel în ultima lună. Acest lucru este semnificativ deoarece stabilitatea sa a venit într-un moment în care alte active s-au prăbușit, inclusiv aurul, monedele străine și acțiunile. Deși unele dintre aceste piețe se redresează acum, prețul bitcoin a rămas relativ neschimbat. Unii experți susțin că această stabilitate se datorează rezistenței investitorilor pe termen lung, care nu au fost speriați de semnalele de alarmă din economia americană.

Bitcoin se află în scădere din 2021

Unii investitori încep, de asemenea, să se întrebe dacă actuala deconectare dintre cripto și acțiuni înseamnă că cripto nu va mai urmări piața bursieră. Experții nu cred că am ajuns încă acolo și nu sunt siguri dacă se va întâmpla.  Cel puțin, cripto are nevoie de mai mult timp înainte de a se desprinde de prețurile acțiunilor.

În orice caz, prețurile bitcoin rămân scăzute – și se pare că acest lucru nu se va schimba curând. Experții spun că factorii macroeconomici care determină prețul includ creșterea ratelor dobânzilor, războiul din Ucraina și inflația , ca să nu mai vorbim de faptul că SUA s-ar putea îndrepta spre o recesiune.

Bitcoin nu a mai depășit 50.000 de dolari din 25 decembrie 2021. În ciuda suișurilor și coborâșurilor, prețul bitcoin a înregistrat o scădere de aproape 70% din valoarea sa de la maximul istoric de peste 68.000 de dolari , fiind împiedicat de inflația în creștere, de recuperarea întârziată a pieței muncii și de semnalele continue ale Fed că va începe să reducă măsurile pandemice de sprijinire a economiei.

Viitorul criptomonedelor va include cu siguranță și mai multă volatilitate, iar experții spun că acest lucru este normal.

 

 

 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.