Infofinanciar > Lumea la zi > Utilizatorii vor plăti abonamente pentru platforma X. Ce planuri are Elon Musk
Lumea la zi

Utilizatorii vor plăti abonamente pentru platforma X. Ce planuri are Elon Musk

Elon Musk X Sursă foto Siasat.com
Sursa foto: arhiva companiei

De la Netflix la Disney și până la Amazon și alte servicii, americanii jonglează deja cu o multitudine de abonamente. În curând s-ar putea confrunta cu încă una. În timp ce vorbea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, Elon Musk a declarat că firma sa X, fostă Twitter, „se îndreaptă spre a avea o mică plată lunară pentru utilizarea sistemului X”, relatează CNBC. El a adăugat că această mișcare este menită să combată „armatele vaste de roboți”.

Musk nu a împărtășit alte detalii. Cum ar fi când ar putea avea loc această schimbare, ce presupune sau cât ar costa. De asemenea, acesta nu a spus nici câți boți pot fi prezenți pe X. Cu toate acestea, el a afirmat că X a adunat 550 de milioane de „utilizatori lunari”.

Abonamentele de pe platformă

Un paywall (plătirea unei taxe pentru a putea vizualiza un anumit conținu) este un lucru pe care Musk l-ar fi luat în considerare înainte. X are deja un abonament, X Premium (cunoscut anterior sub numele de Twitter Blue). Acesta pornește de la 8 dolari pe lună și oferă membrilor o bifă albastră rezervată anterior celor care îndeplinesc anumite cerințe de credibilitate, posibilitatea de a edita postări și alte caracteristici.

Netanyahu a început o călătorie în SUA în California pentru a discuta cu Musk despre antisemitismul de pe X. În timp ce Musk i-a cerut să abordeze revizuirea sistemului judiciar din Israel. Cei doi au discutat, de asemenea, despre inteligența artificială în cadrul unui eveniment transmis în direct. Vizita de profil înalt a lui Netanyahu în zona golfului San Francisco vine într-un moment în care Musk se confruntă cu acuzații de tolerare a mesajelor antisemite pe platforma sa de socializare. În timp ce Netanyahu se confruntă cu opoziția politică în țară și în străinătate.

Conversația deschisă, care a inclus glume din partea ambilor bărbați, s-a îndreptat rapid spre libertatea de exprimare și antisemitism. Netanyahu i-a spus lui Musk că speră că, în limitele Primului Amendament, poate găsi o modalitate de a reduce antisemitismul și alte forme de ură pe platforma sa de socializare.

„Vă încurajez și vă îndemn să găsiți un echilibru. Este un lucru dificil”, a spus Netanyahu.

Postările de pe platforma X

Musk a spus că, cu 100 de milioane până la 200 de milioane de postări pe X într-o zi, „unele dintre acestea vor fi rele”. El a reiterat politica platformei de a nu promova sau amplifica discursul instigator la ură. Sub conducerea lui Musk, fostul Twitter și-a schimbat regulile astfel încât postările ofensatoare nu sunt de obicei eliminate. În schimb vizibilitatea lor este limitată, astfel încât oamenii trebuie să le caute dacă vor să le vadă. Musk numește acest lucru „libertatea de exprimare, nu libertatea de a ajunge la cât mai multe persoane”.

Musk se confruntă cu acuzații de tolerare a mesajelor antisemite pe X. Anti-Defamation League, o importantă organizație evreiască pentru drepturile civile, l-a acuzat pe Musk că permite antisemitismului și discursurilor de ură să se răspândească pe platformă. Directorul acesteia, Jonathan Greenblatt, a declarat că Musk a „amplificat” mesajele neonaziștilor și ale adepților supremației albilor care doresc să interzică Liga, angajându-se recent cu aceștia pe X.

Provocări pentru Elon Musk

Într-o postare din 4 septembrie, Elon Musk a afirmat că liga „încearcă să ucidă această platformă acuzând-o în mod fals pe aceasta & pe mine că sunt antisemit”. În alte postări, el a spus că liga a fost responsabilă pentru o scădere de 60% a veniturilor la X. ADL s-a aflat printre o coaliție sau grupuri care au îndemnat anul trecut companiile să își întrerupă publicitatea pe Twitter după ce Musk a cumpărat platforma. Dar analiștii care urmăresc Twitter au susținut că schimbările haotice ale lui Musk la platformă, inclusiv renunțarea la numele de marcă bine-cunoscut, au dus la o scădere a interesului din partea agenților de publicitate.

Grupul s-a întâlnit luna aceasta cu directorul executiv al X, Linda Yaccarino. Atât Musk, cât și Yaccarino au postat recent mesaje în care afirmă că se opun antisemitismului, informează thehill.com