Infofinanciar > Lumea la zi > Uniunea Europeană dă startul! Legile de referință privind IA intră în vigoare luna viitoare
Lumea la zi

Uniunea Europeană dă startul! Legile de referință privind IA intră în vigoare luna viitoare

uniunea europeana steag forbes.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Normele europene de referință privind inteligența artificială vor intra în vigoare luna viitoare. Asta după ce țările UE au aprobat marți, 21 mai, un acord politic la care s-a ajuns în decembrie, stabilind un potențial punct de referință la nivel mondial pentru o tehnologie utilizată în afaceri și în viața de zi cu zi.

Legea privind inteligența artificială a UE este mai cuprinzătoare decât abordarea voluntară de conformare ușoară a SUA. În timp ce abordarea Chinei urmărește să mențină stabilitatea socială și controlul statului.

„Această lege de referință, prima de acest fel din lume, abordează o provocare tehnologică globală care creează, de asemenea, oportunități pentru societățile și economiile noastre”, a declarat ministrul belgian al digitalizării, Mathieu Michel.

„Prin Legea privind IA, Europa subliniază importanța încrederii, transparenței și responsabilității atunci când se ocupă de noile tehnologii. Se asigură în același timp că această tehnologie în schimbare rapidă poate prospera și stimula inovarea europeană”, a mai spus el.

Legea privind inteligența artificială impune obligații stricte de transparență pentru sistemele de inteligență artificială cu risc ridicat. Asta în timp ce aceste cerințe pentru modelele de inteligență artificială de uz general vor fi mai ușoare.

Amenzile pentru încălcări variază între 7,5 milioane de euro și 35 de milioane de euro. În funcție de tipul de încălcări, informează reuters.com